Cine e marele favorit la câștigarea Balonului de Aur în acest an. Locul al doilea, ocupat de Lewandowski

Andrei Cezar 13.07.2021, 11:00
Cine e marele favorit la câștigarea Balonului de Aur în acest an. Locul al doilea, ocupat de Lewandowski

În această vara au avut loc două evenimente fotbalistice majore: Campionatul European de Fotbal, câștigat de Italia contra Angliei (1-1, 3-2 d.l.d) și Copa America, câștigată de Argentina în fața Braziliei (1-0). Desfășurarea celor două competiții și-a pus amprenta asupra clasamentului pentru Balonul de Aur 2021. Marele favorit al câștigării celui mai important trofeu individual din fotbal este Lionel Messi, iar pe locul al doilea se află Robert Lewandowski. Cristiano Ronaldo este abia pe 8.

Messi, favorit la câștigarea Balonului de Aur

Într-un top alcătuit de celebra publicație Goal.com, Lionel Messi este marele favorit la câștigarea Balonului de Aur 2021. Pentru crearea clasamentului s-a ținut cont de performanțele individuale reușite în acest an calendaristic, respectiv goluri, pase de gol și trofee câștigate.

Messi a reușit câștigarea primului său trofeu major alături de selecționata Argentinei, după ce a învins Brazilia în finala Copei America de pe Maracana. În acest sezon, ”Puricele” are în total 33 de goluri și 14 pase decisive. În plus, ”decarul” Barcelonei a câștigat și Cupa Spaniei cu echipa catalană.

Messi are deja în palmares șase Baloane de Aur și se pregătește să îl câștige pe al șaptelea.

Trebuia să câștig ceva cu Argentina, era ca un ghimpe. Știam că într-o zi voi putea face asta. Îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru acest moment, în Brazilia, contra Braziliei. Cred că Dumnezeu păstra acest moment pentru mine. E o nebunie!

Nu pot să explic ce fericire simt. De multe ori am plecat trist, dar știam că într-o zi se va schimba. Nu exista un moment mai bun. Acest grup merita asta cu adevărat. Aveam mare încredere în grup, care a devenit mai puternic de la precedenta Copa America.

Sunt persoane bune, care nu s-au plâns niciodată. Am stat mult timp închiși, fără familii, dar obiectivul era clar. Am putut fi campioni, iar fericirea e maximă!”, a spus Lionel Messi după câștigarea Copei America, potrivit gsp.ro.

Messi, castigator al Copei Amerca cu Argentina
Messi, castigator al Copei Amerca cu Argentina

Cristiano Ronaldo, locul 8 la câștigarea Balonului de Aur

Și la casele de pariuri argentinianul este dat cu prima șansă la câștigarea cel mai important trofeu individual din fotbal. Dacă în urmă cu o săptămână el avea o cotă de 3,45, acum a scăzut la 1,50.

Pe locul al doilea în topul favoriților la Balonul de Aur, în funcție de performanțele individuale, se află Robert Lewandowki. Atacantul polonez al lui Bayern Munchen are 34 de goluri, 4 assisturi și a câștigat campionatul Germaniei și Campionatul Mondial al Cluburilor.

Rivalul lui Messi, Cristiano Ronaldo este abia pe locul 8 cu 27 de goluri, 4 pase decisive. El a câștigat Cupa și Supercupa Italiei în acest sezon, iar la EURO 2020 a ieșit golgheter. CR7 are în palmares cinci Baloane de Aur.

Portarul-erou al finalei de pe Wembley și jucătorul Campionatului European, Gigio Donnarumma, este singurul goalkeeper în top 20 favoriți la Câștigarea Balonului de Aur. El ocupă poiziția 15.

Clasamentul pentru Balonul de Aur

  1. Lionel Messi
  2. Robert Lewandowski
  3. Jorginho
  4. N’Golo Kante
  5. Romelu Lukaku
  6. Kylian Mbappe
  7. Kevin de Bruyne
  8. Cristiano Ronaldo
  9. Erling Haaland
  10. Federico Chiesa
  11. Karim Benzema
  12. Raheem Sterling
  13. Ruben Dias
  14. Harry Kane
  15. Gianluigi Donnarumma
  16. Neymar
  17. Mason Mount
  18. Ilkay Gundogan
  19. Phil Foden
  20. Pedri
Urmăriți Impact.ro și pe