Netflix se confruntă cu o problemă majoră. A pierdut tot câștigul din pandemie

Badea Violeta 15.03.2022, 11:36
Netflix se confruntă cu o problemă majoră. A pierdut tot câștigul din pandemie

În timpul pandemiei, mai exact în anul 2020, Netflix a obținut un profit uriaș, aproape dublu faţă de cel din anul anterior. Acum însă, lucrurile au luat o turnură neașteptată. Celebra platformă de streaming a pierdut tot câștigul din pandemie. În rândurile de mai jos îți vom dezvălui problema majoră cu care se confruntă Netflix!

Problema majoră cu care se confruntă Netflix

Netflix nu mai are nevoie de niciun fel introducere. Este, fără îndoială, una dintre cele mai cunoscute platforme de streaming din țara noastră și nu numai.

Într-un timp relativ scurt, Netflix a reușit să devină un adevărat gigant pe piață. În pandemie, adică în 2020, platforma de streaming s-a ales cu un profit net de 2,761 miliarde dolari, cu 48% mai mare faţă de cel din anul anterior.

De asemenea, Netflix a depăşit pentru prima dată 200 de milioane de abonaţi. Faptul că oamenii au fost nevoiți să-și petreacă mai mult timp acasă s-a simțit imediat în buzunarele reprezentanților companiei.

Acum însă, aceștia au primit o lovitură uriașă. Concret, preţul actual al acţiunilor companiei a scăzut luni, 14 martie, cu mai mult de 2%, ajungând la circa 332 de dolari pe unitate.

Acest lucru demonstrează că pe măsură ce restricţiile sunt eliminate, oamenii aleg să se relaxeze în afara locuinţei. Mulți dintre ei s-au întors în cinematografe, în timp ce alții preferă să frecventeze restaurantele sau parcurile.

Inchidere cont Netflix
Netflix

Netflix nu se mai bucură de acelaşi succes ca în urmă cu doi ani

Odată cu ridicarea restricțiilor impuse de pandemia de coronavirus, oamenii preferă să-și petreacă timpul liber  în afara casei. Acesta ar fi unul dintre motivele pentru care platforma de streaming nu se mai bucură de același succes.

Un al motiv ar fi concurența. De exemplu, Apple şi Disney țin oamenii departe de conţinutul Netflix. Acțiunile companiei au scăzut încă din ianuarie 2022, după ce reprezentanții au estimat doar 2,5 milioane de noi abonaţi neţi pentru trimestrul următor.

În trimestrul patru, aceștia au estimat 8,5 milioane de abonați, însă cifra reală a fost de 8,3. Un alt motiv pentru care oamenii nu mai sunt atrași de conținutul celor de la Netflix este prețul.

În America de Nord, costul lunar al unui abonament de bază este de 9,99 dolari, după ce a crescut cu un dolar. Cel standard a ajuns să coste 15,49 dolari de la 13,99, în timp ce abonamentul premium a fost majorat cu 2 dolari și a ajuns să coste 19,99 dolari.

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...