Nereguli grave la Spitalul de Boli Infecţioase din Constanţa. Ce instalaţie lipsea şi ce improvizaţii au fost descoperite

Nicu Stan 01.10.2021, 20:57
Nereguli grave la Spitalul de Boli Infecţioase din Constanţa. Ce instalaţie lipsea şi ce improvizaţii au fost descoperite

Au fost constatate nereguli grave la Spitalul de Boli Infecţioase din Constanţa, unde 7 oameni și-au pierdut viața după ce secția de ATI a luat foc. Din spital lipsea exact aparatura necesară prevenirii incendiilor. Ce improvizaţii au mai fost descoperite de anchetatori, vedeți în articolul de mai jos.

Ce nereguli s-au constatat la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța. Raed Arafat a făcut anunțul

Un incendiu devastator a izbucnit, vineri, la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța, la secția de Terapie Intensivă, în urma căruia 7 oameni au murit.

Vineri dimineață, în jurul orei 10:00 a fost activat planul roșu de intervenție. Însă chiar și așa, 7 din cei 10 pacienți care erau internați în secția ATI Covid au decedat în chinuri groaznice.

Raed Arafat a anuntat ce nereguli s-au descoperit la Spitalul de Boli Infectioase de la Constanta
Raed Arafat a anuntat ce nereguli s-au descoperit la Spitalul de Boli Infectioase de la Constanta

Pacienți evacuați pe geam

Ceilalți pacienți au fost evacuați pe geam, într-o operațiune disperată de salvare a lor.

Astfel, seful DSU, Raed Arafat, ajuns la fațalocului incendiului, a precizat că au fost constatate anumite nereguli la instalațiile electrice. Acesta a explicat și confuzia din raportările autorităților în ceea ce privește numărul de cadavre. Inițial s- anunțat că sunt 9 victime, după care s-a revenit și au fost anunțate 7 victime.

Ared Arafat, scuze pentru gafa autorităților în privința numărului de victime

”Ne cerem scuze pentru informația inițială, e bine că sunt șapte și nu nouă victime”, a declarat Arafat.

”În cadrul ultimului control au fost constatate anumite nereguli care au fost trecute în raportul ISU Constanța. Unele nereguli se referă la instalațiile electrice și unele improvizații, la siguranțe dezechilibrate și s-a constatat nefuncționalitatea instalației de semnalizare a incendiului.

Ce lipsea din spital

Exista în spital senzor pentru oxigen, exista în saloane, dar instalația de detectare a incendiului nu exista. Sunt explicații care ni s-au zis. Rămâne ca spitalul să dea aceste explicații. Aici nu putem trage la răspundere. Există un procuror care investighează cazul”, a spus șeful DSU.

A fost deschis un dosar penal

De asemenea, după incendiul de la Spitalul de Boli Infecțioase de la Constanța, cu cele 7 victime înregistrate, a fost dechis un dosar penal.

”A fost deschis dosar penal pentru ucidere din culpă. Au venit colegii de la Institutul de Criminalistică, urmează să identificăm tot ce se poate identifica. Din informațiile pe care le am, avem 7 decedați, urmează să se facă identificarea, să sperăm că nu crește numărul decedaților.

O expertiză va arăta motivul de izbucnire a incendiului

Cel mai probabil se va dispune o expertiză să vedem cauzele, dacă pot fi imputate unei persoane sau nu. (…) Nu toți decedații au fost găsiți pe paturi, nu erau toți arși, unii au murit intoxicați cu fum.

Din câte știu, o persoană de pe-aici a dat informația că sunt trei decedați la Spitalul Județean, dar de fapt este doar unul”, a declarat Viorel Teliceanu, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța.

Urmăriți Impact.ro și pe