Nepotul unui interlop din Oradea, dus pe ultimul drum de sute de persoane. Ce au putut să facă prietenii deasupra mormântului tânărului

Nicu Stan 01.04.2021, 10:48

Nepotul unui interlop din Oradea, dus pe ultimul drum de sute de persoane. Ce au putut să facă prietenii deasupra mormântului tânărului. Toate detaliile, în articolul de mai jos.

Înmormântare cu narghilele la Oradea. Cum a fost condus la groapă nepotul interlopului Romi Neguș

Nepotul interlopului din Oradea, Romi Neguș, a fost condus pe ultimul drum de sute de persoane. Darius Markovics, nepotul de doar 23 de ani al interlopului Romulus Markovics (Romi Neguș), a fost înmormântat miercuri după amiază în Cimitirul Municipal din Oradea. Acesta a fost condus pe ultimul drum de aproximativ 200 de persoane, printre care s-au aflat personaje cunoscute din lumea interlopă.

Ceremonia funerară a avut și câteva momente inedite, unul dintre ele fiind acela când prietenii celui decedat au fumat narghilea deasupra sicriului, el fiind mare pasionat al acestui tip de fumat.

200 de persoane prezente la înmormântarea tânărului

Ceremonia funerară a fost una obișnuită, oficiată în rit ortodox, la capela Orăşenească, de patru preoţi. Slujba de înmormântare a început la ora 14, când circa 200 de persoane, familie, rude, prietenei, cunoscuţi, se aflau în jurul capelei.

Darius Markovics a decedat brusc în noaptea de sâmbătă spre duminică, la spital. Corpul neânsuflețit a fost așezat într-un sicriu alb și depus la Capela Orăşenească din Cimitirul Municipal, unde, miercuri, a stat înconjurat de membrii familiei printre care bunica, mama sa, Monica Markovics, tatăl Alexandru Balogh, fratele său, Orlando Markovics, şi unchiul său din partea mamei, Romulus Markovics (Romi Neguş). De asemenea, în stânga sicriului familia a aşezat un afiş mare cu poza tânărului decedat.

Darius Markovics, un copil iubit de toată lumea

Slujba a fost una dureroasă, mai ales că Darius a fost un copil şi nepot iubit în clan, singurul care avea studii superioare, chiar dacă neterminate încă, în prezent fiind student la kinetoterapie.. Astfel, pierderea lui a şocat întreaga comunitate. Mama lui, în stare de şoc, privea în gol, împietrită de durere.

După terminarea slujbei, unul dintre preoţi a rostit la microfon necrologul, spunând, la final, că Darius ar fi vrut să devină medic și că a plecat mult prea devreme din această lume. Discursul a fost rostit apoi şi în limba maghiară, de un alt preot, după care microfonul a ajuns în mîinile fratelui lui Darius. Orlando le-a recitat celor prezenți o poezie, scrisă chiar de fratele lui, Darius, pentru mama lor.

La înmormântare s-a citit o poezie a celui decedat pentru mama lui

“Să-ţi pot da mulţumiri o viaţă întreagă nu mi-a ajuns / Durere, chin şi suferinţă ţi-am oferit îndeajuns / Şi în ultimele clipe, abia acum regret nespus/ Tot ce eu am fost odată şi niciodată după. I-am promis lui mami că o să-i publicăm cartea şi în română şi în engleză şi o să-mi ţin promisiunea. Şi acum o să urmeze ritualul nostru din Sahara… (n.red. o cafenea cu narghilele din Oradea)”, a spus Orlando Markovics, potrivit ebihoreanul.ro.

Romi Neguş a cerut apoi ca cei din jurul sicriului să se îndepărteze și să-i lase pe prietenii lui Darius să se apropie.

Prietenii au fumat o ultimă narghilea cu Darius Markovics

Amicii lui i-au adus, pentru ultima oară, şase narghilele, pe care le-au așezat în jurul coșciugului şi au început să fumeze deasupra trupului decedat.

La un moment dat chiar şi Romi Neguș a fumat, iar ritualul s-a încheiat după câteva minute, după ce tinerii au strigat “Marş mă”, o expresie pe care tânărul, poreclit şi Papi, o spunea mereu.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI