VIDEO

Nepoțelul de doar 7 ani al lui Gheorghe Turda, noul Țăndărică? Celebrul toboșar îi prevede un viitor de aur: „E un real talent”. VIDEO EXCLUSIV

Alexandru Catalan 06.03.2023, 19:04

Gheorghe Turda are cu ce se mândri. Nepoțelul lui, în vârstă de doar 7 ani, promite să devină un toboșar de excepție. La spectacolul de sâmbăta trecută, de la Sala Radio, Petru a făcut o demonstrație artistică de excepție pe scenă, sub privirile admirative ale celebrului său bunic, care azi a împlinit 75 de ani. Ovidiu Lipan Țăndărică ne-a vorbit, exclusiv pentru Impact.ro, despre talentatul puști.

Ce spune Gheorghe Turda despre talentul muzical al nepotului său

Gheorghe Turda își laudă nepotul, care îi duce mai departe dragostea pentru muzică. Foarte grijuliu, bunicul a asistat cu atenție, inclusiv la ultimele repetiții fără public ale lui Petru, pentru a se asigura că nepotul va fi capabil să-și învingă emoțiile inerente.

Petru e cel mai tânăr membru al familiei noastre. Petru Bădescu, fiul fetei mele Anca Ioana, fostă Turda, actuală Bădescu, a luat și el ceva din tradiția muzicală a familiei și se anunță un toboșar talentat”, ne-a declarat îndrăgitul solist de muzică populară pentru Impact.ro

Nepoțelul de doar 7 ani al lui Gheorghe Turda, noul Țăndărică? Celebrul toboșar îi prevede un viitor de aur: „E un real talent”. VIDEO EXCLUSIV
Gheorghe Turda, pe aceeași scenă cu nepotul său, Petru

Gheorghe Turda, un bunic tare mândru

Solistul Gheorghe Turda spune că e tare mândru de toți cei trei nepoți ai săi, fiindcă fiecare cochetează cu lumea artei.

Petru, cel mai mic dintre ei, are această pasiune de a bate tobele. Celălalt băiat, Tudor, de 10 ani, care trăiește în Austria, studiază pianul și cred că va face și el o figură foarte frumoasă. Iar nepoata cea mare, Antonia, e elevă în clasa a zecea la Liceul de Arte Plastice ”Nicolae Tonitza”. Deci, pe undeva, tradiția familială legată de scenă va merge mai departe. Iar asta nu poate decât să mă bucure, fiindcă nu e puțin lucru”, a mai adăugat Gheorghe Turda.

De ce a lipsit Ovidiu Lipan Țăndărică de la spectacolul aniversar al lui Gheorghe Turda

Petru, nepotul acestuia, ar fi trebuit să cânte duminică seara pe aceeași scenă cu renumitul toboșar Ovidiu Lipan Țăndărică, dar momentan secvența muzicală comună a trebuit să suporte o mică amânare.

„A intervenit ceva la mine și a trebuit să dau o fugă în Germania. La ora la care am revenit în țară, spectacolul cu Petru și Ghiță Turda, prietenul meu, se terminase de mult timp. Mi-am cerut iertare și am promis deja să-mi iau cândva revanșa”, ne-a precizat Ovidiu Lipan Țăndărică, exclusiv pentru Impact.ro.

„Are ureche muzicală, simte ritmul foarte bine și iubește percuția”

Acesta a mai precizat că micul toboșar se anunț a fi „un real talent, în ciuda vârstei fragede”. Mai mult, e posibil ca debutul micului toboșar, în compania numelui sonor al celui care a cântat în trupele „Roșu și Negru”, „Păsărea Rock” și „Phoenix”, să se producă chiar în această vară.

„Petru e încă mic pentru a trage o concluzie clară. Dar semnale pozitive există încă de la vârsta asta! Are ureche muzicală, simte ritmul foarte bine și iubește percuția. Într-un cuvânt, cred că e pe drumul cel bun. Aș putea spune că voi lăsa tobele pe mâini bune. Am făcut câteva ore împreună și vom mai face, fiindcă talentul fără muncă, fără transpirație, nu te duce prea departe!”, mai spune Ovidiu Lipan Țăndărică.

Decizia lui Gheorghe Turda, de ziua lui de naștere

La rândul său, Gheorghe Turda, bunicul micului Petru, a luat și el o decizie aparte de ziua sa de naștere. Interpretul, cunoscut în peste 40 de țări ale mapamondului, care a cunoscut succesul scenei încă de la vârsta de 20 de ani, a ales să nu pună în cui talentul său artistic, mai ales că se descurcă excelent și în lumea muzicii clasice, atacând cu mult talent arii de operă și de operetă, dintre cele mai cunoscute.

Video: Daniel Bălan

Urmăriți Impact.ro și pe