Neluțu Varga, patronul CFR Cluj, i-a decis soarta lui Dan Petrescu. „E mai bine pentru echipă”

Gabriel Peneș 21.09.2022, 17:21
Neluțu Varga, patronul CFR Cluj, i-a decis soarta lui Dan Petrescu. „E mai bine pentru echipă”

Neluțu Varga, patronul CFR Cluj, i-a decis soarta lui Dan Petrescu. Campioana a trecut prin tulburări majore în ultimele zile. Relația dintre finanțatorul echipei și antrenorul acesteia a căpătat proporțiile unui „război al declarațiilor”. Petrescu a fost nemulțumit că fanii i-au cerut demisia și că oficialii clubului nu-l susțin total în această privință, în timp ce Varga i-a reproșat rezultatele, amintindu-i că i-a îndeplinit toate poftele. Acum, Neluțu Varga a decis ce se va întâmpla cu tehnicianul de 54 de ani.

Neluțu Varga, patronul CFR Cluj, i-a decis soarta lui Dan Petrescu

Neluțu Varga, patronul CFR Cluj, i-a decis soarta lui Dan Petrescu. Spiritele s-au aprins în Gruia, după ce fanii i-au cerut demisia antrenorului de 54 de ani după eșecul cu Sivasspor din grupele Conference League. Tehnicianul s-a arătat deranjat de faptul că oficialii clubului nu-l susțin total și public în această privință.

În același timp, finanțatorul campioanei, Neluțu Varga, s-a arătat deranjat de pretenția antrenorului, amintindu-i că i-a făcut toate poftele, fără să livreze rezultate pe măsura cheltuielilor făcute.

„Bate câmpii! I-am făcut absolut toate poftele și singurul lucru care mă interesa erau rezultatele. Până acum, nici măcar salariul lui nu și l-a câștigat din performanțele acestui sezon. Dacă ne raportăm la bugetul clubului, e o discrepanță serioasă între ce a adus prin rezultate și ce cheltuim.

Firește că sunt nu nemulțumit, ci foarte nemulțumit! Cum să mă simt altfel când am băgat atâția bani în jucători și ajungem să pierdem în Conference League cu ciuca bătăilor? E ceva care nu mai funcționează. S-a instaurat un blocaj pe care nu mi-l explic acum”, a declarat Varga, pentru Playsport.

Neluțu Varga, patronul CFR Cluj, i-a decis soarta lui Dan Petrescu. „E mai bine pentru echipă”
Dan Petrescu ar fi putut fi demis doar dacă cei de la CFR Cluj i-ar fi plătit clauza de reziliere în valoare de 400.000 de euro

„E mai bine pentru echipă”

Neluțu Varga i-a transmis lui Dan Petrescu să renunțe la clauza de reziliere de 400.000 de euro, dacă dorește să părăsească echipa. Tehnicianul nici n-a vrut să audă de un asemenea scenariu, replicând că mai are contract încă doi ani și el trebuie onorat de ambele părți în cazul unei despărțiri înainte de termen.

Cei doi urmau să aibă o întâlnire marți, dar Petrescu i-a comunicat lui Varga că e răcit și poate fi suspect de Covid-19, motiv pentru care întâlnirea a fost amânată. Între timp, s-a aflat că antrenorul are o simplă răceală, motiv pentru care el și Varga vor avea o discuție joi. Însă patronul CFR Cluj a comunicat că Petrescu va rămâne la echipă, formația având nevoie de continuitate.

„Am discutat cu Dan și am stabilit că joi ne vom întâlni și îmi va explica motivele pentru care echipa joacă slab și cum vrea să schimbe lucrurile. Aștept să aflu soluțiile lui. În principiu va rămâne. E mai bine pentru echipă să existe continuitate”, a declarat Neluțu Varga pentru ProSport.

Clubul a transmis un comunicat de susținere a antrenorului

În plus, astăzi, CFR Cluj a transmis un comunicat în care se confirmă rămânerea lui Dan Petrescu pe banca tehnică, dându-se, totodată, și un mesaj de unitate în relația conducere-antrenor.

„În urma ultimelor speculații apărute în mass-media cu privire la posibila schimbare de pe banca tehnică a antrenorului echipei noastre, clubul CFR 1907 Cluj dorește să facă anumite precizări.
Dan Petrescu are parte de încrederea conducerii clubului și rămâne în continuare antrenorul echipei CFR 1907 Cluj.

Tehnicianul echipei noastre a avut o discuție cu patronul clubului, una bazată pe maturitate și respect, iar scopul ambelor părți s-a dovedit a fi, așa cum era de așteptat, unul comun: acela de a avea continuitate pe banca tehnică și de a avea rezultate importante.

Rămânem o familie unită, așa cum am fost mereu, iar pentru asta avem nevoie ca și suporterii să fie în continuare alături de jucători, dar și de staff-ul tehnic, pentru că doar împreună vom reuși să obținem rezultate importante, așa cum am făcut-o mereu în ultimii ani”, a transmis clubul în comunicatul postat pe site-ul oficial, cfr1907.ro.

CFR Cluj ocupă locul 4 în Superliga și a adunat doar un punct în primele două meciuri din grupele Conference League. Deocamdată, competiția internă ia o pauză pentru ca naționala să joace ultimele două partide din Liga Națiunilor, cu Finlanda, pe 23 septembrie și cu Bosnia, pe 26 septembrie.

Urmăriți Impact.ro și pe
Gabriel Peneș
- Născut în 1966, absolvent de Istorie, lucrez în presă din 1996       -    Redactor, playtech.ro, 23.06.2021 -       -     Redactor, playsport.ro, 16.01. 2021 - 03.06....