Motivul pentru care Dan Petrescu ar vrea să plece de la CFR Cluj. Ofertele care i-ar împlini visul de antrenor

Gabriel Peneș 21.09.2022, 13:00
Motivul pentru care Dan Petrescu ar vrea să plece de la CFR Cluj. Ofertele care i-ar împlini visul de antrenor

Motivul pentru care Dan Petrescu ar vrea să plece de la CFR Cluj. Tehnicianul de 54 de ani pare să aibă zilele numărate pe banca tehnică a campioanei. El a fost deranjat de scandările fanilor după meciul cu Sivasspor din grupele Conference League, care i-au cerut demisia și a amenințat cu plecarea. Între Dan Petrescu și patronul CFR Cluj, Neluțu Varga, a avut loc, ulterior, un „duel” verbal în declarații ce au lăsat situația, deocamdată, fără o rezolvare clară. Dar Dan Petrescu ar putea avea și un alt motiv pentru care ar forța plecarea de la gruparea din Gruia.

Motivul pentru care Dan Petrescu ar vrea să plece de la CFR Cluj

Motivul pentru care Dan Petrescu ar vrea să plece de la CFR Cluj. Antrenorul campioanei a fost nemulțumit de solicitările de demisie venite din parte fanilor clujeni, după înfrângerea cu Sivasspor din grupele Conference League. El a amenințat cu plecarea și a solicitat sprijinul total al oficialilor clubului.

Neluțu Varga, patronul CFR Cluj, a reacționat dur, afirmând că i-a făcut toate poftele lui Petrescu, fără ca acesta să ofere rezultatele așteptate.

„Bate câmpii! I-am făcut absolut toate poftele și singurul lucru care mă interesa erau rezultatele. Până acum, nici măcar salariul lui nu și l-a câștigat din performanțele acestui sezon. Dacă ne raportăm la bugetul clubului, e o discrepanță serioasă între ce a adus prin rezultate și ce cheltuim.

Firește că sunt nu nemulțumit, ci foarte nemulțumit! Cum să mă simt altfel când am băgat atâția bani în jucători și ajungem să pierdem în Conference League cu ciuca bătăilor? E ceva care nu mai funcționează. S-a instaurat un blocaj pe care nu mi-l explic acum”, a declarat Varga, pentru Playsport.

Motivul pentru care Dan Petrescu ar vrea să plece de la CFR Cluj. Ofertele care i-ar împlini visul de antrenor
Pentru Dan Petrescu marele său vis profesional este să ajungă să antreneze în campionatul Angliei

Ofertele care i-ar împlini visul de antrenor

Neluțu Varga a mai afirmat că dacă Petrescu vrea să plece, atunci să renunțe la banii din clauza de reziliere, ce se ridică la suma de 400.000 de euro. Antrenorul nici nu a vrut să audă de o asemenea posibilitate, susținând că are încă doi ani de contract, iar înțelgerile trebuie respectate, în caz că va fi demis înainte de termen.

„E părerea lui. Eu nu pot să vorbesc decât despre meciul cu Argeș. Posibil să am o discuție, mâine sau poimâine, să vedem programul. Nu vorbesc despre acest subiect.

Dacă-s antrenorul lui CFR și mai am doi ani contract, ce să fie? Cum să renunț la clauză? Care e motivul? Antrenorii dinaintea mea au renunțat? Ei trebuie să știe că eu dacă-s antrenor, sunt antrenor. În toată lumea există contracte. Am un contract, trebuie respectat. Eu nu vreau să comentez ce spune dânsul. Eu vorbesc despre mine și despre echipă”, a spus Dan Petrescu, la conferința de presă ce a urmat partidei cu FC Argeș, de luni seară, câștigat de CFR cu 1-0.

Antrenorul și patronul grupării din Gruia urmau să aibă o întâlnire decisivă, marți, dar aceasta n-a mai avut loc din cauză că Petrescu a susținut că e răcit și ar putea avea Covid 19. Neluțu Varga, care a suferit nu cu multă vreme în urmă un atac cerebral, n-a vrut să riște nimic și a amânat întâlnirea.

„Azi, în jurul orei 12:00 urma să am o întâlnire la București cu Dan Petrescu. Însă, am fost sunat de Dan, iar el mi-a spus că este foarte răcit, posibil să aibă Covid, iar eu i-am zis că dacă are simptome de Covid atunci nu e cazul să ne mai vedem deoarece nu vreau să risc nimic.

Știți foarte bine ce probleme de sănătate am avut eu și nu vreau să risc absolut nimic. Am amânat întâlnirea, iar o decizie finală nu o pot lua până nu mă văd cu Dan Petrescu”, a spus Neluțu Varga pentru ProSport.

Ar putea ajunge în campionatul Angliei

Cu toate acestea, Dan Petrescu ar putea avea un cu totul alt motiv pentru a câștiga timp cu „răceala” invocată. Conform Playsport, tehnicianul e la un pas de a-și împlini visul profesional, acela de a antrena în campionatul Angliei. Nu chiar în Premier League, unde a jucat cândva la Chelsea, ci în Championship. Iar formațiile vizate de Petrescu sunt Huddersfield și West Bromwich Albion, ambele cu o situație precară în a doua ligă engleză, mai scrie sursa citată.

Aflată momentan pe locul 23 în Championship, penultimul, cu numai 7 puncte în 9 etape (2 victorii, o remiză, 6 înfrângeri), Huddersfield e condusă de doi interimari, Paul Harsley și Narcis Pelach. Ei au girat echipa în ultima etapă, la 1-0 cu Cardiff, o gură de oxigen după o serie neagră în campionat, care a dus la demiterea lui Danny Schofield. Acesta fusese instalat la începutul lunii iulie, dar parcursul dezastruos de la începutul sezonului i-a fost fatal.

Nici West Bromwich Albion nu se simte prea bine în Championship. E doar cu două poziții mai sus decât Huddersfield, locul 21, iar începutul groaznic de campionat pune deja în pericol obiectivul promovării. WBA a strâns numai 10 puncte în 10 etape (o victorie, 7 remize, 2 eșecuri), iar poziția managerului Steve Bruce e foarte șubredă. El a preluat conducerea echipei în februarie 2022, a terminat pe locul 10 campionatul trecut, iar sezonul actual devenise momentul pentru a ataca urcarea în Premier League.

Urmăriți Impact.ro și pe
Gabriel Peneș
- Născut în 1966, absolvent de Istorie, lucrez în presă din 1996       -    Redactor, playtech.ro, 23.06.2021 -       -     Redactor, playsport.ro, 16.01. 2021 - 03.06....