Nelu Tătaru revine la Ministerul Sănătății. Ce funcție va avea. ”L-am rugat să meargă să gestioneze situația”

Stan Filon 08.09.2021, 19:59
Nelu Tătaru revine la Ministerul Sănătății. Ce funcție va avea. ”L-am rugat să meargă să gestioneze situația”

Fostul ministru al Sănătății, Nelu Tătaru, revine să gestioneze pandemia de coronavirus, după ce postul de ministru a fost lăsat vacant în plină pandemie de Ioana Mihăilă, care a demisionat în grup, alături de ceilalți miniștri USR-PLUS! Premierul Florin Cîțu s-a declarat dezamăgit, dar a declarat că guvernarea merge mai departe.

Nelu Tătaru revine la Ministerul Sănătății pentru a se lupta cu pandemia de coronavirus

Premierul Florin Cîţu a criticat decizia Ioanei Mihăilă de a demisiona din funcţia de ministru al Sănătăţii în condiţii de pandemie şi a anunțat că liberalul Nelu Tătaru se va ocupa din nou de pandemie, după ce a fost numit consilier onorific pe probleme de sănătate.

„Este o situaţie importantă, românii trebuie să ştie foarte bine că guvernarea merge mai departe, avem de gestionat o pandemie. Şi aici sunt foarte… sunt dezamăgit că un ministru al Sănătăţii poate să lase un minister fără conducere în plină pandemie, când avem deja două mii de cazuri de infectare şi sunt peste patru sute de persoane la ATI.

Nelu Tataru revine la Ministerul Sanatatii pentru a se lupta cu pandemia de coronavirus
Nelu Tataru revine la Ministerul Sanatatii. Florin Citu (foto) l-a rugat sa gestioneze pandemia

Cîțu, dezamăgit de demisia Ioanei Mihăilă de la Ministerul Sănătății, în plină pandemie

Dar asta este, mergem mai departe. L-am rugat pe domnul Nelu Tătaru să fie consilier onorific, ca să preia şi să meargă să gestioneze această situaţie”, a declarat miercuri Florin Cîţu, aflat la Ploiești, unde a fost inaugurat noul Palat de Justiție.

Preşedintele Klaus Iohannis a luat act de demisiile miniștrilor USR-PLUS și a semnat decretele de numire a miniștrilor interimari pentru funcțiile deținute de membrii USR-PLUS. Astfel, Florin Cîţu, Dan Vîlceanu, Tanczos Barna, Cseke Attila şi Virgil Popescu au preluat mandatele de 45 de zile de interimari. La ministerul sănătății a fost numit interimar Cseke Attila.

Hunor nu vede cum ar mai putea funcționa coaliția, după atâtea acuzații dure

Liderul UDMR Kelemen Hunor a spus că nu vede cum ar mai putea merge coaliția de guvernare mai departe, după câte acuzații a putut să audă între cele două tabere. Cu toate acestea, liderul maghiar speră ca după alegerile interne din PNL și USR-PLUS să se ajungă la o soluție pentru ca guvernarea să meargă totuși mai departe.

”Au fost acuzații atât de gratuite și atât de dure, încât mie mi se pare că e greu să refaci această coaliție. Repet, totuși, nu avem alternativă. Acum suntem în această situație, din păcate. Dincolo de aceste aspecte sunt acele acuzații aruncate în fiecare minut, „ninja pe Facebook”, care nu ajută în niciun fel. Sigur, ar trebui să înțelegem motivul adevărat, eu încă nu cred că știm încă motivul adevărat. Vom afla, poate, peste ani de zile când ne vom apropia de 2024.

Am impresia că e vorba de competiția în anul electoral 2024, fiindcă acolo problemele vor fi foarte concentrate, de la alegerile europarlamentare, până la prezidențiale și probabil că unii se gândesc acum la 2024 (…)”, a spus Hunor Kelemen pentru Digi24.ro.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...