Nelu Tătaru plănuiește să își trimită copilul la școală din septembrie. Ce mesaj important le transmite ministrul Sănătății părinților

Elena Avramescu 19.08.2020, 13:52
Nelu Tătaru plănuiește să își trimită copilul la școală din septembrie. Ce mesaj important le transmite ministrul Sănătății părinților

Mai este mai puțin de o lună până când elevii se vor întoarce la școală, iar ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a ținut să precizeze că fiul său va merge la școală, în septembrie, și nu va sta acasă pentru cursuri online. Astfel că acesta face apel către părinți, rugându-i să respecte regulile de igienă, când își trimit copiii la instituțiile de învățământ.

Nelu Tătaru plănuiește să își trimită copilul la școală din septembrie

„Am și eu un copil de 10 ani care va merge la școală din septembrie, în condițiile respectării acelor reguli. Recomand acestor părinți să respecte regulile de igienă, să respecte precauțiile universale în și precauțiile în cadrul acestei pandemii”, a spus Nelu Tătaru, potrivit Digi24.

Pe lânga asta, Nelu Tătaru a mai declarat că în ultimele zile s-a observat o scădere a mediei de vârstă a persoanelor infectate cu noul coronavirus, dar şi o creştere a numărului de cazuri grave la persoane relativ tinere.

Nelu Tătaru plănuiește să își trimită copilul la școală din septembrie
Nelu Tătaru își va trimite copilul la școală din septembrie

Ce mesaj important transmite ministrul Sănătății

„Suntem în cea de-a doua fază sau a doua cocoaşă a primului val pandemic. După cum aţi putut vedea, în ultima săptămână, se încearcă o stabilizare a numărului de cazuri având acel platou în fierăstrău. Nu ţine doar de noi ca şi sistem medical, iar această pandemie nu se tranşează în spital. Această pandemie se tranşează în prespital. (…)

Respectarea unor reguli va duce la scăderea transmiterii în comunitate şi la scăderea numărului de cazuri. În ultima perioadă, avem o scădere a mediei de vârstă a cazurilor infectate, după cum avem şi o creştere a a numărului de cazuri grave la persoane relativ tinere.

„În condiţiile în care avem un număr mare de cazuri, avem şi o adresabilitate şi o încărcare pe terapie intensivă. Terapia intensivă este segmentul sanitar care trepidează la un moment dat: am plecat cu un număr limitat de paturi bine dotate, acum avem 1.034 paturi complet utilate, 473 cazuri la ATI. Este momentul pe care-l putem gestiona, dar nu lăsăm doar în baza corpului medical”, a mai spus Nelu Tătaru.

Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...