Nelu Tătaru, anunț de ultimă oră despre deschiderea școlilor. Ce se va întâmpla în septembrie

Rădulescu Valentin 14.08.2020, 09:19
Nelu Tătaru, anunț de ultimă oră despre deschiderea școlilor. Ce se va întâmpla în septembrie

Nelu Tătaru a făcut un anunț important cu privire la măsurile impuse în școli din luna septembrie. Acesta este de părere că distanțarea socială va fi greu de respectat în unitățile de învățământ. Așadar, se vor aplica alte metode.

Nelu Tătaru, anunț despre deschiderea școlilor

Ministrul Sănătății a vorbit joi despre cum vor sta lucrurile în școli din luna septembrie. Acesta susține că multe scenarii vor fi aplicate în funcție de cum evoluează pandemia. Totodată, Tătaru spune că a doua jumătate a lunii august va da un răspuns în funcție de ce măsuri trebuie aplicate în unitățile de învățământ, iar autoritățile au deja scenarii pregătite.

„Fiecare unitate şcolară îşi va adapta scenariul la indicaţia DSP-urilor, inspectoratelor şcolare judeţene şi comitetele pentru situaţii de urgenţă. (…) A doua jumătate a lunii august este cea care ne va da efectiv evoluţia. Trebuie să vedem evoluţia. Noi avem scenarii care pot fi aplicate în funcţie de evoluţia de atunci, nu putem şti care este evoluţia de atunci, o previzionăm în contextul în care dacă toată lumea ar respecta regulile ar trebui să avem o săptămână în care să stabilizăm”, a spus Nelu Tătaru, potrivit news.ro.

Nelu Tătaru, anunț de ultimă oră despre deschiderea școlilor. Ce se va întâmpla în septembrie
Sursă Foto: zf.ro

Elevii nu vor respecta distanțarea socială

Nelu Tătaru a ținut să menționeze și faptul că distanțarea socială este greu de respectat mai ales în rândul elevilor. Aceștia au nevoie de socializare și pot să încalce măsurile fără să își dea seama. Așadar, acesta este de părere că purtarea măștii și folosirea dezinfectantului sunt necesare în unitățile de învățământ. Totodată, nu se știe sigur dacă elevii vor putea sta câte doi în bancă.

„Chiar dacă ar fi acea distanţare de un metru, credeţi că copiii vor păstra acea distanţă de un metru? Şi atunci noi trebuie să adaptăm suplimentând cu obligativitatea măştii şi a dezinfectantului precum şi observarea inclusiv în pauzele dintre ore, precum şi în curtea şcolilor acolo unde este aglomeraţie”, a mai adăugat Nelu Tătaru.

Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe