Nelu Tătaru, declarații importante despre vaccinul anti-Covid. Când anunță ministrul Sănătății că va fi disponibil în România

Iancu Andreea / 08.07.2020, 19:00
Nelu Tătaru, declarații importante despre vaccinul anti-Covid. Când anunță ministrul Sănătății că va fi disponibil în România

În timp ce numărul de cazuri noi de coronavirus crește, cetățenii întregii lumii așteaptă cu sufletul la gură fabricarea unui vaccin. Astfel, cu toții speră ca virusul să poată fi combătut prin vaccinare. În acest context, Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a dezvăluit când va fi disponibil un vaccin anti-COVID în România.

Vaccinul anti-coronavirus, disponibil în România

România trece în ultimele zile prin cifre alarmante. Cazurile de coronavirus s-au dublat, ajungând astăzi la 555 de persoane testate pozitiv de COVID-19. De asemenea, autoritățile sfătuiesc populația să respecte măsurile de igienă și distanțare, precum și purtarea măștii.

Oficialul a vorbit în cadrul unui interviu despre momentul în care vom putea fi mai relaxați în privința COVID-19. Nelu Tătaru a declarat pentru digi24.ro, că este foarte posibil ca un vaccin anti-COVID să fie gata până la jumătatea anului viitor. Astfel, Comisia Europeană păstrează legătura cu firmele producătoare, asigurând stocuri pentru statele membre ale Uniunii Europene. România va avea și ea acces la stocurile de vaccin obținute de Comisia Europeană, care va asigura distribuția către statele membre.

Prima firmă care va avea vaccinul, Comisia Europeană se va îndrepta spre această firmă și vom avea și noi acces la vaccin. Două firme se apropie de final, probabil în prima jumătate a anului viitor va fi disponibil pe piață, a declarat Nelu Tătaru la Digi24.

Starea de alertă ar putea fi prelungită Foto - Pexels
Starea de alertă ar putea fi prelungită
Foto – Pexels

Ar putea fi prelungită starea de alertă

Ministrul Sănătății a vorbit și despre o posibilă înrăutățire a evoluției cazurilor din țară. Deși noile îmbolnăviri de coronavirus au ajuns să atingă cifre alarmante, Nelu Tătaru consideră că nu se pune problema revenirii stării de urgență. Pe de altă parte, există posibilitatea ca starea de alertă să fie prelungită.

În funcție de gravitatea situației, comitetul de urgență poate propune decretarea stării de urgență și poate înainta președintelui Iohannis această propunere. În acest moment nu este cazul. Problema este dacă trebuie prelungită starea de alertă, a spus ministrul Sănătății, conform digi24.ro.

De asemenea, Nelu Tătaru anticipează că numărul cazurilor va continua să crească. Cu toate acestea, situația va fi sub control de vreme ce secțiile de ATI nu sunt supraaglomerate.

Vom avea o creștere progresivă a numărului de cazuri. (…) Nu cred că va fi o creștere exagerată. În măsura în care ne încăpățânăm să nu respectăm regulile, distanțare, mască, putem să ajungem și la un număr mai mare de cazuri pe zi. Atât timp cât nu se aglomerează spațiile din Terapie Intensiva, situația e sub control, a mai spus ministrul.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI