Nelu Tătaru, anunț de ultimă oră pentru români. ”Nu mă gândesc încă la relaxare. N-am ajuns în vârful pantei”

Diana Radu 02.05.2020, 15:54
Nelu Tătaru, anunț de ultimă oră pentru români. ”Nu mă gândesc încă la relaxare. N-am ajuns în vârful pantei”

Nelu Tătaru, ministrul Sănătății a anunțat că este prea devreme să ne relaxăm, în contextul în care punctul critic al pandemiei nu a fost depășit. În acest sens, ministrul a îndemnat la prudenţă și a precizat că 15 mai este prea repede pentru relaxarea măsurilor.

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, despre relaxare: „Suntem pe panta ascendentă a curbei”

Nelu Tătaru a precizat că este prea devreme pentru a ne gândi la relaxarea restricțiilor. Ministrul spune, că de abia de acum începe punctul culminant și că în momentul de față există peste 12.000 de cazuri de persoane asimptomatice. Adică persoane infectate care nu manifestă niciun simptom, însă care pot transmite boala mai departe și altora fără să știe. Aceasta a mai adăugat că vom putea vorbi de relaxare, de abia atunci când numărul cazurilor va începe să scadă.

„Nu mă gândesc încă la relaxare. Nu punem data de 15 mai. Suntem pe panta ascendentă a curbei. Avem o transmitere comunitară accentuată. Avem peste 12.000 de cazuri, multe asimptomatice, şi circa 200 de pacienţi în Terapie Intensivă. N-am ajuns în vârful pantei. Îndemn la izolare, nu discutăm acum decât de precauţie, de prudenţă. Deocamdată doar sperăm la relaxare. Va veni și momentul în care vom vedea o scădere continuă a numărului de cazuri, atunci putem vorbi de relaxare”, a declarat Nelu Tătaru pentru Antena 3.

nelu tataru, masuri de relaxare, varful epidemiei
Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, despre relaxare: „Suntem pe panta ascendentă a curbei”. Sursă foto: Mediafax

Până când vom depăși vârful epidemiei, ministrul Sănătății face apel la prudență și-i îndeamnă pe români să rămână în izolare. De asemenea, acesta a mai spus că relaxarea restricțiilor depinde foarte mult de modul în care cetățenii respectă restrictțiile impuse, mai ales acum în perioada 1-3 mai, când tentația de a ieși afară este foarte mare.

Recomand încă o dată prudenţă, izolare voluntară, distanţare socială. Mă repet, nu am atins încă vârful. Nu vreau să ne gândim la relaxare, putem spera la o relaxare, dar momentul relaxării ţine foarte mult de felul cum gestionăm zilele de 1, 2, 3 mai şi poate săptămâna viitoare”, a adăugat ministrul.

Urmăriți Impact.ro și pe