Gigi Becali, anunț de criză. Ce se întâmplă la FCSB, în această perioadă de pandemie

Marian Cărăvan 01.05.2020, 10:33
Gigi Becali, anunț de criză. Ce se întâmplă la FCSB, în această perioadă de pandemie

Criza sanitară pare să-l fi atins și pe Gigi Becali. Dincolo de gesturile de omenie făcute în această perioadă, finanțatorul FCSB nu ascunde faptul că se confruntă cu mari pierderi financiare pe zona sportivă.

Gigi Becali, anunț de criză. Ce se întâmplă la FCSB, în această perioadă de pandemie

Problemele vin pe fondul crizei sanitare, care afectează veniturile. Pentru rotunjirea veniturilor, Becali se bazează mult pe jucătorii săi, pe care speră să-i vândă pe sume mari, după care să-i reinvestească în fotbal. Numai că, în contextul actual, au apărut o serie de probleme. Mai întâi, Gigi Becali a trecut la înjumătățirea salariilor fotbaliștilor, iar cine nu s-a supus, a fost băgat în șomaj tehnic. Acum, finanțatorul FCSB se plânge că sponsorii l-au părăsit, iar jucătorii nu-i mai poate vinde la sumele pe care și le imagina. Milioanele de euro visate de latifundiarul din Pipera nu au cum să ajungă astfel în conturile sale.

Patronul roș-albaștrilor este afectat și recunoaște că pierderile sale sunt uriașe.
„Sponsori, bani, imagine, publicitate, toate au fost afectate, nu s-a mai colectat niciun ban şi s-au dat bani. Mai mult decât atât, Florinel Coman a ajuns de la 20 la 10 milioane, că au scăzut preţurile, nu s-au mai cumpărat jucători. Puteam să vând, n-am mai vândut… Sponsorii, la revedere, a mai dat cineva vreun ban?”, a declarat Gigi Becali la Telekom Sport.

Cât valorează lotul FCSB la momentul actual

Vicecampioana României se apropie de 30 de milioane de euro din punct de vedere al valorii lotului. Mai exact, conform trasnfermarkt.com, valoarea este de 29.300.000 de euro, iar cei mai scumpi jucători din lotul avut la dispoziție de Bogdan Argeș Vintilă sunt Florinel Coman, cotat la 5,4 milioane de euro, și Dennis Man, cotat la 5 milioane de euro.

În altă ordine de iedei, FCSB și-a reluat la începutul acestei săptămâni pregătirile, la baza sportivă de la Berceni, ceea ce le-a adus roș-albaștrilor Poliția pe cap. Antrenorul Bogdan Argeș Vintilă a fost nevoit să dea declarații, să explice în ce condiții s-a desfășurat ședința de pregătire de luni, fiind suspectată nerespectarea măsurilor de distanțare socială impuse de autorități. Totul s-a încheiat cu bine, oamenii legii au ajuns la concluzia că nu a fost încălcată nicio regulă, după ce au văzut filmul antrenamentului, prezentat de tehnicianul roș-albaștrilor. Gigi Becali, în stilu-i caracteristic, i-a ironizat pe polițiști, pe care i-a numit „milițieni”, ca în celebra Epocă de Aur.

FCSB e pe locul 2 în campionat, după două etape derulate din play-off-ul actualei ediții a Ligii I.

Urmăriți Impact.ro și pe