Nelu Ploieșteanu a murit. Artistul a pierdut lupta cu coronavirusul

Nicu Stan 02.04.2021, 07:46
Nelu Ploieșteanu a murit. Artistul a pierdut lupta cu coronavirusul

Nelu Ploieșteanu a murit. Artistul a pierdut lupta cu coronavirusul în această dimineață. Nelu Ploieșteanu ajunsese în stare gravă la spital în urmă cu câteva zile.

Nel Ploieșteanu a murit. A decedat în această dimineață, la spital, după ce a pierdut lupta cu virusul ucigaș

A murit Nelu Ploieșteanu. Artistul ajunsese la spital în stare gravă în urmă cu câteva zile. Nelu Ploieşteanu a murit vineri dimineaţă, la vârsta de 70 de ani. Din nefericire, infecţia cu virusul ucigaș, asociată cu alte probleme medicale de care suferea, i-au fost fatale artistului. Anunțul morții lui Nelu Ploieșteanu a fost făcut de Mara Bănică.

”Speram să nu primesc niciodata vestea asta… Drum bun, nea Nelu! Să te ierte bunul Dumnezeu şi să-ti Odihnească sufletul în Rai!”, a scris Mara Bănică pe pagina personală de Facebook.

Nelu Ploiesteanu a murit de coronavirus
Nelu Ploiesteanu a murit de coronavirus

Nelu Ploieșteanu a murit la o săptămână după Cornelia Catanga

Nelu Ploieșteanu se afla de mai multe zile internat la reanimare în starea foarte gravă. Nelu Ploieșteanu a murit exact la o săptămână după Cornelia Catanga și la circa doi ani de la moartea fiului său, eveniment care l-a  marcat puternic.

Pe numele său real Ion Dumitrache, Nelu Ploieșteanu s-a născut pe 16 decembrie 1950, în comuna Ciorani, Prahova.  Nelu Ploieșteanu a fost unul dintre cei mai cunoscuți interpreți de muzică lăutărească din România.

Nelu Ploișteanu a studiat acordeonul și pianul

Artistul a început să cânte în public imediat de cum a devenit major. După moartea tatălui său a început să cânte în satul natal, unde a luat și lecții de acordeon și pian.

Nelu Ploieșteanu a făcut armata un an și patru luni la Brașov și la Timișoara. După terminarea stagiului militar, în 1970, s-a mutat în București la o rudă. A cântat 6 luni la acordeon la Teatrul de revistă Ion Vasilescu avându-l ca dirijor pe Ion Albeșteanu. Apoi a început să cânte în restaurante. A cântat la restaurantele Caraiman, Bulevard, Doina, Crama Domnească, Caru’ cu Bere.

Nelu Ploieșteanu avea turnee în străinătate pe timpul lui Ceaușescu

În anul 1979 pleacă pentru prima oară într-un turneu în străinătate, cu Ansamblul Mugurelul, iar turneul are loc în Franța, Italia, Belgia și Olanda. Au urmat după aceea turnee în Italia, Spania și Germania. Pleca câte șase luni din țară, stătea alte șase luni în România. Ultima plecare a avut loc în anul 1996, în Germania.

După anii 1990 Nelu Ploieșteanu a lansat 18 albume. Nu-și mai amintea câte spectacole și turnee a avut. A cântat între 1990 și 1998 la Șarpele roșu și la restaurantul Perla.

De ce nu a rămas Nelu Ploieșteanu în străinătate

Ar fi putut să rămână în străinătate dar nu a vrut, pentru că vroia să ”readucă în actualitate muzica veche românească”. Nelu Ploieșteanu are cinci copii (patru fiice, un fiu) și doi nepoți. Fiul său, Mihai, a decedat în luna aprilie a anului 2018.

Cele mai importante colaborări pe care le-a avut au fost acelea cu actorii Gheorghe Dinică și Ștefan Iordache. De curând, Nelu Ploișteanu intrase și în lumea trapanelelor înregistrând o melodie cu Alex Velea.