”Ne-am putea întoarce la noi restricții!” Avertismentul lui Virgil Musta

Rădulescu Valentin 14.06.2020, 14:14
”Ne-am putea întoarce la noi restricții!” Avertismentul lui Virgil Musta

Medicul din Timișoara, Virgil Musta, trage un semnal de alarma pentru respectarea strictă a condițiilor impuse odată cu măsurile de relaxare. Acesta a mărturisit că pandemia nu a trecut și putem reveni din nou la restricții dure.

Virgil Musta, despre restricțiile impuse

Medicul din Timișoara care a vindecat cele mai multe persoane de infecția cu noul virus, a transmis recent un mesaj de îngrijorare pentru situația în care se află acum România. Virgil Musta a precizat că numărul infecților începe din nou să crească, ceea ce înseamnă că putem avea din nou mai multe restricții. Pandemia nu a dispărut, iar de astfel ne putem întoarce la o situație critică în care să nu putem să mai ieșim din casă. Totodată, medicul a precizat că trebuie să ținem cont de măsurile impuse de autorități și să nu tratăm totul superficial.

„În ultimele zile numărul de cazuri a crescut de la o sută și ceva pe zi, până la peste 300 de cazuri azi. În momentul în care nu respectăm regulile, există riscul ca pandemia să se reactiveze. Populația trebuie să înțeleagă că pandemia continuă să existe în comunitate și regulile trebuie respectate. De aceea relaxarea se face gradual: dacă ceva nu funcționează, să se poată lua măsuri de corecție” a pus Dr. Virgil Musta la digi24.ro.

”Ne-am putea întoarce la noi restricții!” Avertismentul lui Virgil Musta
”Ne-am putea întoarce la noi restricții!” Avertismentul lui Virgil Musta

Riscurile de infectare sunt mai mari în spațiile închise

Medicul a explicat că riscul de răspândire a virusului este mult mai mare în spațiile închise. De astfel, măsurile de relaxare nu sunt deloc eficiente dacă populația nu ține cont de condițiile impuse. În ultimele 24 de ore România a înregistrat cea mai mare creștere de la începutul stării de alertă, respectiv 320. Totodată, testele făcute au fost de aproximativ 8.000, un număr mult mai mic față de zilele trecute.

„Trebuie să ne așteptăm la restricționarea unor activități”, „Din păcate, sunt forțe care acționează contrar intereselor populației și care demobilizează”, a mai adăugat medicul.

Urmăriți Impact.ro și pe