România are tratamentul pentru noul virus. Virgil Musta: “Nu se mai ajunge la terapie intensivă”

Luiza Moldovan 13.05.2020, 11:00
România are tratamentul pentru noul virus. Virgil Musta: “Nu se mai ajunge la terapie intensivă”

Medicul Virgil Musta, coordonatorul Secției Covid din cadrul Spitalului de Boli Infecțioase “Victor Babeș” din Timișoara, a anunțat că a pus în aplicare un nou tip de tratament, cu care a înregistrat, deja, rezultate spectaculoase.

Tratamentul previne complicația infecției, acționează din timp, astfel că pacientul nu mai ajunge la TI

Potrivit lui Musta, tratamentul constă într-o terapie profilactică de autocoagulare. Medicul Musta a avut această soluție după ce a observat, la autopsie, o tendință de coagulare a vaselor mici. Tratamentul a fost folosit pe pacienții cu forme ușoare și medii.

”Acum o lună, după ce am văzut studiile, iar la autopsie s-a observat o coagulare a vaselor mici, am decis să introducem tratament autogoagulant prin anumite criterii biologice.

La spitalul nostru am introdus în protocolul nostru ca toţi pacienții cu formă medie de COVID-19 şi formă uşoară la pacienți cu factori de risc să se introducă terapia profilactică de anticoagulare”.

Tratamentul este validat de cercetările internaționale și de conferințele internaționale la care a participat medicul Virgil Musta foto: facebook/ virgil musta
Tratamentul este validat de cercetările internaționale și de conferințele internaționale la care a participat medicul Virgil Musta foto: facebook/ virgil musta

“Doresc să implementez terapia precoce a complicațiilor”

Medicul Virgil Musta mai spune că acest tip de tratament atacă virusul înainte să dezvolte forme grave în organism. Medicul mai spune că această formă de tratament poate fi folosită ca să țină boala sub control, iar pacienții să nu dezvolte forme severe.

”Este vorba despre tratament patogenic precoce, ca să nu ajungă în faze avansate de boală. Eu doresc să implementez în zona noastră, și nu numai, terapia precoce a complicațiilor care duc la agravarea bolii și la mortalitate”, a spus Virgil Musta.

Acest tratament se aplică pe lângă protocolul național stabilit pentru tratarea pacienților cu COVID-19, spune doctorul din Timișoara.

Musta spune că, dacă se acționează din timp, pacientul are mari șanse să nu dezvolte forme grave ale bolii și că nu atât virusul e periculos, cât complicațiile lui. Musta a observat că infecția cu noul coronavirus predispune la inflamație și la o hipercoagulabilitate a sângelui.

“Sunt anticoagulante moderne, pe bază de tablete”

“Am discutat să dau și în spitalele-suport și celor care fac triajul, pentru că sunt persoane are stau două-trei zile până primesc un diagnostic. Și de ce să nu beneficieze măcar de terapie patogenică? Sunt anticoagulante moderne, și pe bază de tablete.”

Protocolul pus la punct de Musta este validat și de cercetările internaționale, și de conferințele internaționale în domeniu.

“Avem protocolul național, care se referă și la aceste lucruri, dar eu am stadializat pe niște criterii clinico-biologice infecția și am stabilit un protocol de terapie precoce pentru tulburările fiziopatologice, ca să evităm, nu sută la sută, dar măcar să fie mai mic numărul de pacienți care ajung pe Terapie Intensivă să fie mai mic. Aici e șansa noastră. Este vorba despre tratament patogenic precoce, ca să nu ajungă în faze avansate de boală. Eu doresc să implementez în zona noastră, și nu numai, terapia precoce a complicațiilor care duc la agravarea bolii și la mortaliate”, a spus Musta.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI