FOTO EXCLUSIV

Nava Evanghelia de la Costineşti, în pericol de prăbuşire. Imaginile dezolante ale unui simbol care stă să dispară FOTO EXCLUSIV

Badea Violeta 21.07.2022, 14:22

Iubitorii de mare cunosc, fără îndoială, celebra navă de la Costinești. Aceasta reprezintă un adevărat simbol al celebrei stațiuni de pe litoralul românesc, dar, din păcate, din cauza condițiilor meteorologice şi a apei nava a ajuns să arate deplorabil. Impact.ro vă prezintă, în exclusivitate, câteva imagini dezolante ale unui simbol care stă să dispară!

Cum arată în prezent Nava Evanghelia de la Costineşti

Nava Evanghelia a aparținut flotei celebrului armator grec Aristotel Socrates Onassis și a fost abandonată în apropierea țărmului stațiunii Costinești. Ulterior, această navă deosebită a devenit un adevărat simbol al stațiunii.

În fiecare an, turiștii din toate colțurile României și nu numai vin să fotografieze celebrul vas, deşi din el a mai rămas doar rugină. Asta au constatat și fotoreporterii Impact.ro, care au surprins câteva imagini cu Nava Evanghelia.

Așa cum se poate observa, aceasta stă să se prăbușească. De asemenea, jurnaliștii au simțit un miros greu de suportat provenind din locul în care se află epava. Din păcate, cunooscuta navă s-a deteriorat vizibil. Acesta este ruptă pe jumătate și pare că în curând va ajunge pe fundul mării.

Epava de la Costinești
Epava de la Costinești

Povestea epavei de la Costinești

Evanghelia a aparținut lui Aristotel Socrates Onassis, cel care a fost îndrăgostit iremediabil de Jacqueline Kennedy, nimeni alta decât văduva președintelui american John F. Kennedy. Potrivit datelor oficiale, nava de la Costinești a eșuat pe 15 octombrie 1968.

Se spune că vasul ar fi fost căutat multă vreme pe mare, dar fără succes. După ceva timp, el a fost găsit în apropiere de stațiunea Costinești. Mai apoi, autoritățile române au descoperit că motorul navei a fost pus pe „toată viteza înainte”.

Mai exact, comandantul navei ar fi încercat să eșueze ambarcațiune în mod intenționat. Scopul ar fi fost acela de a încasa prima de asigurare. Asta pentru că în doi ani de zile vasul ar fi urmat să fie casat.

Însă, țelul său nu a fost atins, deoarece legea maritimă internațională precizează faptul că o ambarcațiune părăsită de echipaj intră automat în proprietatea statului unde a eșuat.

Prin urmare, autoritățile din țara noastră au luat tot ce putea fi refolosit, iar locuitorii din zonă au avut grijă să fure fier vechi interiorul vasului.

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...