Au furat un pod de 500 de tone și l-au vândut la fier vechi: „Oamenii au venit cu utilaje grele”

Iancu Andreea 10.04.2022, 17:54
Au furat un pod de 500 de tone și l-au vândut la fier vechi: „Oamenii au venit cu utilaje grele”

Autoritățile din India sunt în căutarea membrilor unei bande de hoți, care au furat un pod de 500 de tone, pe care ulterior, cel mai probabil, l-au vândut la fier vechi. Polițiștii din regiune ar fi aflat că hoții s-au dat drept oficiali de la departamentul de irigații din statul Bihar, din estul Indiei. Aceștia ar fi acționat cu utilaje grele, fiind pregătiți pentru o astfel de lovitură.

Cum au reușit hoții să fure un pod de 500 de tone și l-au vândut fier vechi

Polițiștii din India au pornit în căutarea unei bande care a furat un pod metalic lung de 20 de metri. Infractorii au utilizat aparate de sudură și utilaje de săpat pentru a demonta un pod abandonat din satul Amiyawar, situat la aproximativ 150 de kilometri la sud de Patna, capitala statului. Ofițerul de poliție din Amiyawar a declarat că localnicii au fost induși în eroare de faptul că hoții s-au dat drept oficiali guvernamentali.

Podul, care fusese construit în urmă cu trei decenii, nu mai era folosit, motiv pentru care membrii bandei de hoți au putut să declare cu ușurință că acesta nu mai este necesar și necesită să fie dezmembrat. Sătenii făcuseră anterior o cerere la departamentul de irigații pentru a demonta podul, a explicat un localnic. Pentru a dezmembra podul vechi de fier, hoții au apelat la o serie de aparate și utilaje grele.

„Oamenii au venit cu utilaje grele, aparate de sudură şi au muncit două zile întregi pentru demontarea podului”, a declarat Gandhi Chaudhary, 29 de ani, locuitor din Amiyawar, potrivit Reuters.

Polițiștii au reușit să identifice o parte dintre hoți

După ce podul de fier a fost dezmembrat, metalul a fost strâns și încărcat în mașini și transportat din zonă. Localnicii solicitaseră departamentului de irigații să demonteze podul și chiar au cerut muncitorilor să se legitimeze. Aceștia au declarat că sunt angajați ai acestui departament, afirmând că au autorizație pentru a executa această lucrare.

„Am identificat câţiva membri ai grupării, iar alţii sunt căutaţi în continuare. Au distrus proprietatea publică şi au furat un pod”, a spus Subash Kumar, poliţist care se ocupă de anchetă.

În India, vânzarea de fier vechi este una profitabilă, acolo unde cazurile de furt de metal din proprietățile publice se vând la centre de colectare neautorizate.

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...