Naționala de tineret a României, în semifinalele EURO U21: care e atmosfera în echipă și ce urmează pentru tricolori

Alexandru Ioanid 25.06.2019, 08:28
Naționala de tineret a României, în semifinalele EURO U21: care e atmosfera în echipă și ce urmează pentru tricolori

Naționala de tineret a României a reușit o performanță uriașă, după ce s-a calificat în semifinalele Campionatului European de Fotbal U21. Tricolorii au remizat, luni seara, cu Franța, scor 0 la 0 – rezultat care le-a avantajat pe ambele echipe și le-a trimis în semifinale.

Naționala de tineret a României îi ține, din nou, pe români cu sufletul la gură în fața televizoarelor, așa cum se întâmpla pe vremea lui Hagi și Gică Popescu. Tricolorii s-au calificat în semifinalele EURO U21, după ce au remizat, scor 0 la 0, cu Franța.

România a reușit două partide fabuloase: a învins Croația cu 4 la 1 și apoi pe Anglia cu 4 la 2. Pentru meciul cu Franța era suficientă o remiză pentru calificare, iar rezultatul înregistrat luni seara le-a avantajat pe ambele echipe.

Pentru tricolori urmează un meci greu. Vor întâlni Germania în semifinale și au ocazia să realizeze o performanță uriașă dacă se califică în finală.

România, în semifinalele EURO U21: cum se pregătește naționala pentru meciul cu Germania

România a avut un parcurs fabulos la EURO U21, competiție găzduită anul acesta de Italia și San Marino. România a reușit să se califice de pe primul loc în grupa C, o grupă în care și-a devansat adversare precum Croația, Anglia și Franța.

După remiza cu Franța, au apărut și primele reacții ale tricolorilor.

„Sincer, era greu să ne gândim să câștigăm grupa. Am pregătit meciurile foarte bine și consider că primul loc e pe deplin meritat. Înseamnă un lucru extraordinar. Am scris o filă de istorie în România și mă bucur că am participat și eu la asta. Am jucat pentru părinții mei și pentru întrega țară. Le mulțumesc că ne-au împins de la spate. Simt mândire să joc pentru România. Nici nu m-am gândit la semifinală, sunt prea bucuros acum. Trebuie să sărbătorim acum, să ne odihnim și apoi vom vedea”
Dragoș Nedelcu, naționala de tineret a României

Căpitanul tricolorilor, Andrei Ionuț Radu, le-a mulțumit românilor care au încurajat echipa din tribune, dar și din fața televizoarelor

„Le mulțumesc românilor care ne-au suținut. Au fost excepționali. Nu sunt cuvinte să descriu acest sentiment. Suntem un grup excepțional, sunt extrem de fericit. Am venit aici încrezători și s-a văzut în teren că nimeni nu s-a dat bătut. Le-am arătat tuturor că România are o inimă mare. Vreau săaveți încredere maximă în noi pentru că nu vă vom dezamăgi. România va ajunge în topul lumii”
Andrei Ionuț Radu, căpitanul echipei

Pentru România urmează un meci greu, cu Germania, în semifinalele EURO U21, dar la capătul căruia ar putea să scrie performanță. Partida se joacă joi seara, 27 iunie, la Bologna.

În cealaltă semifinală se întâlnesc Spania și Franța.

Urmăriți Impact.ro și pe