EURO U21: Naționala de tineret a României, aproape de semifinale. La ce oră se joacă meciul cu Franța

Alexandru Ioanid 24.06.2019, 10:37
EURO U21: Naționala de tineret a României, aproape de semifinale. La ce oră se joacă meciul cu Franța

Naționala de tineret a României e la un pas să ajungă în semifinalele Campionatului European U21, găzduit de Italia și San Marino. Tricolorii întâlnesc, luni seara, naționala Franței.

Reprezentativa de tineret a României întâlnește luni, de la ora 22:00, selecționata Franței, în ultima etapă a Grupei C a Campionatului European Under 21. Miza meciului este uriașă: calificarea în semifinalele EURO U21. Mai mult, echipele care ajung în această fază se califică automat și pentru Jourile Olimpice din 2020, din Tokyo.

Naționala de tineret a României abordează cu un moral extrem de bun meciul cu Franța. Vine după două victorii importante, una împotriva Croației, cealaltă împotriva Angliei. Echipa, antrenată de Mirel Rădoi și cu Ianis Hagi titular și în mare formă are, în acest moment, mari șanse să scrie istorie la EURO U21.

romania u21 ianis hagi

România-Franța, drumul spre semifinalele EURO U21

În semifinalele Campionatului European găzduit de Italia şi San Marino se califică automat echipele clasate pe primul loc în fiecare grupă. De asemenea, se califică și cea mai bună ocupantă a locului secund.

După ultimele meciuri, situația arată astfel: din grupele A şi B s-au calificat Spania şi Germania. Danemarca, locul doi în grupa B, nu mai are şanse să ajungă în semifinale, având un golaveraj inferior ocupantei poziţiei a doua în grupa A, Italia.

Pe tricolori i-ar califica în faza următoare a turneului o victorie, o remiză, dar şi un eşec la o diferenţă de cel mult două goluri. Primele două variante ar face ca tricolorii să încheie grupa pe locul 1, iar în cea de-a treia situație, jucătorii lui Mirel Rădoi vor ajunge în faza următoare în calitate de cea mai bună selecţionată de pe locul 2.

Francezii vor accede în semifinale dacă vor învinge România, dar şi în cazul unei remize (de pe locul 2).

Cealaltă partidă din grupă, Croaţia – Anglia, se joacă tot la ora 22.00 și va fi condusă la centru de israelianul Orel Grinfeld.

În prezent, România ocupă primul loc în grupă cu 6 puncte, în fața Franței, care are tot 6 puncte, dar un golaveraj defavorabil. Anglia și Croația se află pe ultimele locuri, fără niciun punct.

România-Franța se joacă luni, 24 iunie, de la ora 22:00.

Urmăriți Impact.ro și pe