Nadia Comăneci, forțată de comuniști să se mărite cu un fotbalist celebru. De ce nu s-a mai ajuns la căsătorie

Mihnea Tălău 11.11.2022, 17:02
Nadia Comăneci, forțată de comuniști să se mărite cu un fotbalist celebru. De ce nu s-a mai ajuns la căsătorie

Securitatea și responsabilii cu propaganda ai Partidului Comunist au încercat ca regimul Ceaușescu să dea o lovitură de imagine, măritând-o pe celebra sportivă Nadia Comăneci cu un cunoscut fotbalist aflat la apogeul carierei.

Misterul ”cuplului” Nadia Comăneci – Gheorghiță Geolgău

La vremea respectivă a apărut o fotografie care trebuia să susțină zvonurile din comunism, conform cărora, fotbalistul Ion Geolgău și Nadia Comăneci ar fi format un cuplu. Acea fotografie a fost făcută pe 16 martie 1983 în vestiarul Universității Craiova, după victoria răsunătoare în fața germanilor de la Kaiserslautern. În urma acelui 1-0, Universitatea Craiova se calificase în semifinalele Cupei UEFA. Atunci, după meci, craiovenii au ascultat pentru prima dată celebrul imn al Craiovei – „Oltenia Eterna Terra Nova”, pe versurile poetului Adrian Păunescu, scrie Playtech.ro.

La bucuria de atunci a participat și Nadia Comăneci, care s-a așezat, în vestiar, chiar lângă Ion Geolgău, cel cu care se lansase zvonul că a avut o relație. Evident că s-a născut fireaca întrebare, cum Nadia Comăneci a ajuns să se învârtă în anturajul echipei de fotbal Universitatea Craiova. Mulți au rămas nelămuriți în ceea ce privește povestea de iubire dintre campiona mondială și Ion Geolgău.

Aurel Țicleanu a dat cărțile pe față

La aproape 40 de ani de la acel eveniment, colegul de echipă a lui Geolgău, fostul intternațional Aurel Țicleanu a lămurit lucurile.

„Partidul Comunist se gândea, la acel moment, și la o eventuală căsătorie”, a spus Aurel Țicleanu. Fostul fotbalist a amintit că Nadia Comănici era plăcută de toată lumea. În primul rând, cine nu o plăcea atunci?

Era un copil talentat, frumos, campioană, era vedeta noastră în lume… Plus că era și un model, nu avea cum să nu îți placă. Apoi, și Gheorghiță Geolgău era un jucător foarte bun, juca la echipa campioană, la echipa națională, era tânăr, drăguț, frumos, deci imposibil să nu fi fost o simpatie între ei.

Dar probabil că Partidul Comunist a pus căruța înaintea cailor, iar copiii nu au fost de acord. A forțat lucrurile… O relație are nevoie de timp, cei implicați să-și rezolve problemele și să-și verifice puterea sentimentelor și lucrurile să crească sau nu.

Dar, pentru Partid, era un lucru de pus în vitrină, o miză, era de prima pagină. Dar nu au păstrat legătura, erau foarte ocupați încă de pe atunci”, a conchis Aurel Țicleanu.

Urmăriți Impact.ro și pe
Mihnea Tălău
Mihnea Tălău. Redactor la impact.ro. Dedicat presei încă din 1998. Am o diplomă în Drept, un „mic” masterat și o scoală de jurnalism. Am avut norocul și onoarea de a face parte, în...