Muncitorul român care a impresionat Germania. Gestul făcut pentru Ucraina i-a lăsat fără cuvinte pe jurnaliști

Badea Violeta 14.03.2022, 13:36
Muncitorul român care a impresionat Germania. Gestul făcut pentru Ucraina i-a lăsat fără cuvinte pe jurnaliști

Oameni din toate colțurile lumii şi-au arătat empatia faţă de Ucraina, țara invadată de ruși. La scurt timp după cele întâmplate, vedete sau persoane simple, care nu trăiesc în lumina reflectoarelor, si-au arătat în această perioadă sprijinul necondiționat pentru toți cei din Ucraina. Acesta este cazul și unui român care lucrează la o firmă din Germania. Gestul făcut pentru țara invadată de ruși i-a lăsat masă pe jurnaliști!

Un muncitor român în Germania i-a lăsat fără cuvine pe jurnaliștii nemți

Iura Hrin, în vârstă de 26 de ani, lucrează la o firmă dintr-un oraș din vestul Germaniei. Mai exact, acesta montează centrale termice și aparate de aer condiționat.

Tânărul s-a emoţionat de imaginile televizate cu ucrainenii care fug din calea bombardamentelor și a decis să facă un gest impresionant pentru acești oameni.

Iura Hrin a discutat cu patronul său, Ansgar Borgmann, căruia i-a transmis că are de gând să-i ajute pe ucraineni. Fără să stea pe gânduri, acesta a demarat o strângere de fonduri.

În mai puțin de 30 de ore, cei doi au reușit să strângă nu mai puțin de 53.000 de euro. Cu banii respectivi, Iura Hrin a cumpărat conserve, ceaiuri, cafea sau ciocolată pentru copiii ucraineni.

Pentru mamele lor, românul a achiziționat cuptoare cu microunde, scutece, produse de igienă feminină, materiale medicale, cabluri de date și multe altele.

Astfel, un TIR plin cu 40 de tone de ajutoare a fost pregătit pentru a ajunge în Ucraina. De altfel, Iura Hrin s-a bazat și pe ajutorul părinților săi care au luat rapid legătura cu Uniunea Ucrainenilor din România.

„Jumătate din transport este cu mâncare și băuturi. Conserve, ceaiuri, cafea, ciocolată pentru copii, suc de portocale, conserve.

Apoi cuptoare cu microunde, scutece, produse de igienă feminină, materiale medicale, cabluri de date, zece generatoare”, a dezvăluit patronul firmei la care lucrează Iura Hrin.

Un muncitor roman din Germania a facut un gest impresionant pentru ucraineni
Un muncitor roman din Germania a facut un gest impresionant pentru ucraineni

Aproape 4.000 de ucraineni au cerut azil în România

Ministerul Afacerilor Interne a informat ieri, 13 martie, că nu mai puțin de 3.753 de cetăţeni ucraineni au solicitat azil în țara noastră. În prezent, gradul de ocupare al centrelor de cazare ale IGI este de 63.2%.

„În ceea ce priveşte traficul prin punctele de trecere a frontierei, menţionăm că, în ultimele 24 de ore, frontiera de stat a fost tranzitată pe sensul de intrare de 19.462 de mijloace de transport şi de 75.902 de persoane, dintre care 16.676 de cetăţeni ucraineni”, a transmis MAI.

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...