Mulți români au șansa de a primi câte 1.000 de lei de la stat. Cum pot fi obținuți banii

Diana Radu 02.05.2020, 08:25
Mulți români au șansa de a primi câte 1.000 de lei de la stat. Cum pot fi obținuți banii

Guvernul a derulat un program prin care își propune să sprijine mai mulți români care au nevoie de bani. Acest program va avea alocat în 2020 un milion de lei. Iată cine poate primi acești bani și ce condiții trebuie să îndeplinească.

Cine poate primi 1.000 de lei de la stat

Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) a stabilit un program, care cuprinde un buget de un milion de lei, pentru a susține tinerii să se angajeze în agricultură. Mai exact, acest demers se numește „Programul pentru stimularea angajării tinerilor în agricultură, acvacultură şi industria alimentară”. Planul este derulat în perioada 2018-2020, iar scopul acestuia este atragerea cât mai multor tinerii spre domeniul agriculturii.

„În şedinţa Guvernului din data de 30 aprilie 2020 a fost aprobată o Hotărâre ce completează art. 4 din Normele metodologice de aplicare a Legii nr. 336/2018 privind aprobarea Programului pentru stimularea angajării tinerilor în sectoarele agricultură, acvacultură şi industrie alimentară, aprobate prin HG nr. 325/2019. Prin actul normativ aprobat astăzi s-a stabilit valoarea Programului aferent anului 2020, respectiv 1.000.000 lei, în limita sumelor aprobate Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale cu această destinaţie”, se arată într-un comunicat emis de Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.

agricultura, tineri, bani, stat, proiect
Cine poate primi 1.000 de lei de la stat

Cum poți intra în posesia banilor

Ei bine, potrivit MDAR, angajatorul fermier trebuie să prezinte o dovadă care atestă faptul că are doi tineri beneficiari ai programului și acesta va primi un sprijin financiar lunar. De asemenea, anagajatorii fermieri au obligația de a le face tinerilor benificiari ai programului contracte individuale de muncă cu normă întreagă, pe perioadă nedeterminată sau determinată, dar nu mai puţin de 12 luni, așa cum prevede Legea nr. 53/2003. Suma va fi alocată per persoană angajată.

Banii vor fi alocați astfel:

  • 1.000 lei pentru persoanele cu studii superioare de specialitate în domeniul agricol, acvacultură şi/sau industrie alimentară;
  • 750 lei pentru persoanele cu studii medii de specialitate, precum şi cursuri de formare profesională de scurtă durată în domeniul agricol, al acvaculturii şi/sau industriei alimentare;
  • 500 lei pentru persoanele fără studii.
Urmăriți Impact.ro și pe