Mugur Isărescu, despre Viorica Dăncilă la BNR. Cum o caracterizează guvernatorul Băncii Naţionale: „Este foarte disciplinată”

Stan Filon 08.07.2021, 12:02
Mugur Isărescu, despre Viorica Dăncilă la BNR. Cum o caracterizează guvernatorul Băncii Naţionale: „Este foarte disciplinată”

Mugur Isărescu a vorbit despre activitatea Vioricăi Dăncilă la Banca Națională a României! Guvernatorul BNR a susținut o conferință de presă în care a vorbit și despre activitatea fostului lider PSD. Isărescu apreciază activitatea depusă de aceasta la BNR.

Mugur Isărescu a spus ce face Viorica Dăncilă la BNR

Angajată pentru că ar deschide uși în Europa, Viorica Dăncilă a stârnit adevărate controverse după ce a ajuns la Banca Națională a României. Fostul candidat la președenția României lucrează la Biroului Economie Verde al Băncii Naționale, unde este ”foarte disciplinată”, după cum a recunoscut Mugur Isărescu.

Șeful BNR a spus că Viorica Dăncilă ”lucrează de la birou și este foarte disciplinată”. Întrebat din nou despre angajarea fostului premier la Banca Națională, Isărescu a răspuns: ”Motivele, ca și politica de resurse umane au fost explicate pe larg de directorul de resurse umane și se găsesc pe site-ul băncii. Nu am nimic de adăugat. În ceea ce privește domeniul în care dânsa lucrează, n-a luat locul niciunui specialist din Banca Națională”.

Mugur Isarescu a spus ce face Viorica Dancila la BNR
Mugur Isarescu a spus ce face Viorica Dancila la BNR

Guvernatorul BNR a spus că nu sunt absolvenți de facultate care să se ocupe de ceea c face Viorica Dăncilă la BNR

Mugur Isărescu a mai precizat că domeniul în care lucrează Viorica Dăncilă, anume economia verde, este un domeniu relativ nou și pentru dânsa și pentru oricine, dar așteaptă rezultate concrete din partea biroului respectiv.

”Nu avem absolvenți de facultate sau de orice studiu în domeniul acesta. Împreună cu colegii care formează grupul de lucru respectiv, studiază, și probabil că în toamnă grupul respectiv va termina o lucrare, va ieși în public cu materialul respectiv”, a mai precizat Isărescu.

Dar cu ce se ocupă mai exact Viorica Dăncilă la Banca Națională a României? Ei bine, Biroul Economie Verde are mai multe ramuri, iar fosta lideră a PSD își aduce aportul în cadrul unui departament care se va ocupa de trecerea la moneda euro.

Încă de la izbucnirea scandalului angării sale la BNR, dar și a lui Mircea Pascu, ambii foști parlamentari europeni, Adrian Vasilescu, consilierul guvernatorului, a spus că au fost aduși la BNR pentru că este nevoie de ”oameni care deschid uși în Europa”.

Urmăriți Impact.ro și pe