Mucegai, mizerie și aparate stricate în trei săli de sport World Class închise temporar de Protecția Consumatorului

Robert Pavel 22.02.2024, 14:20
Mucegai, mizerie și aparate stricate în trei săli de sport World Class închise temporar de Protecția Consumatorului
  • Comisarii Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) au închis temporar joi, 22 februarie, alte trei săli de sport ale World Class, după ce au găsit mai multe nereguli. Printre probleme depistate de comisari se numără: mucegai la grupurile sanitare, pereți murdari, aparate de fitness deteriorate, transmite News.ro.

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor a transmis că reprezentanții Comisariatului Regional pentru Protecția Consumatorilor Regiunea București-Ilfov a verificat în ultimele două zile încă trei săli de sport aparținând lanțului World Class, situate în Pipera, județul Ilfov și în Sectorul 2 al Capitalei.

Cele 40 de sălile de fitness World Class din România au realizat o cifră de afaceri de peste 180 de milioane de lei în anul 2022. World Class România SA, societatea care deține sălile de sport, a înregistrat însă pierderi de peste 19 milioane de lei.

Comisarii ANPC au dat amenzi în valoare de 28.000 lei și au oprit temporar funcționarea celor trei săli, până la remedierea deficiențelor.

„Ne dorim ca, într-un termen rezonabil, nu atât de lung, toate sălile de fitness să ajungă la nivelul pe care cu siguranță îl merită consumatorii plătitori de abonamente. Conducerea acestui operator economic împreună cu directorul general Paul Anghel și vicepreședintele Autorității, Sebastian Hotca, au evaluat punctele de lucru pentru care s-a luat măsura opririi temporare a prestări de servicii. Cred cu tărie că este momentul autoevaluării activității celor din domeniu. Atât timp cât poți primi banii consumatorilor, trebuie să te asiguri că îi și respecți” – a declarat Horia Constantinescu, președintele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor.

Siguranța și sănătatea iubitorilor de sport, pusă în pericol

Comisarii de la Protecția Consumatorului au descoperit că erau prestate servicii care pot pune în pericol siguranța și sănătatea clienților acestor săli de sport. Astfel, echipele de control au descoperit mucegai în grupurile sanitare, la dușuri, tavan cu infiltrații și pete, pereți cu urme de șoc mecanic și exfolieri de vopsea, calorifere cu puncte de rugină și strat de praf, uși cu zone întinse de rugină, prezența insectelor vii pe pereți, saună umedă cu mozaic spart/lipsă și mucegai, grinzi din metal cu rugină pe zone întinse, sistem de ventilație cu contactele electrice neizolate.

De asemenea, erau folosite aparate de fitness deteriorate, cu exfolieri ale materialului și a pavajului special desprins, cu risc de împiedicare, nu erau traduse în limba română informațiile legate de securitate, erau utilizate frigidere pentru băuturi cu cheder deteriorate.

Reamintim că în urmă cu o săptămână, mai multe săli de fitness World Class din București au fost închise de comisarii Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor, care au găsit zone cu risc de accidentare, aparate de fitness fără traducere în limba română, scări instabile pentru accesul în piscină, pereți murdari.

Urmăriți Impact.ro și pe