Motivul uluitor pentru care un român care lucra în Olanda a rămas fără job. Ce lucru banal le-a cerut angajatorilor

Cristian Cojocaru, Andrei Predoiu 02.10.2021, 12:09
Motivul uluitor pentru care un român care lucra în Olanda a rămas fără job. Ce lucru banal le-a cerut angajatorilor

Un român care lucra în Olanda a rămas fără locul de muncă din cauza unei întrebări banale. Află ce i-a deranjat pe angajatorii olandezi atât de tare de i-a determinat să îl concedieze pe conațional.

Cum a rămas fără job un român care lucra în Olanda

În vârstă de 30 de ani, Lucian lucra în cadrul unei fabrici de porțelan din România. Din cauza salariilor mici, românul a decis să își caute un alt loc de muncă și a observat pe rețeaua de socializare Facebook, un anunț al unei agenții de recrutare din Olanda. Compania respectivă era în căutarea unor lucrători pentru fabricile de carne din Olanda.

Pentru un salariul de 1.800 de euro și cazare asigurată la un preț mic, Lucian a decis să plece în Olanda. Acolo, el a fost angajat în cadrul unei companii care reprezintă cel mai mare exportator de carne din Europa, aflată în orașul Boxtel, din sudul Olandei. Ajuns în țara lalelelor, Lucian a constatat că lucrurile erau diferite față de cum i-au fost prezentate anterior.

Acesta era nevoit să lucreze peste program și de multe ori, era mutat între mai multe departamente. Cazarea, la rândul ei nu corespundea celor promise, fiind nevoit să plătească o chirie mai mare decât i-a fost comunicat inițial și să locuiască împreună cu alte 10 persoane într-un spațiu insalubru, plin de gândaci, umezeală și mucegai.

Experiența românului nu a fost una prea lungă din cauza faptului că la doar trei săptămâni de la angajare, el a fost concediat. Acesta a fost dat afară pe baza unui motiv ciudat, și anume a plecat de la linia de producție ca să își întrebe un coleg când va fi următoarea pauză în care ar putea merge la toaletă. Ulterior, Lucian a ajuns să doarmă pe străzile olandeze, după cum a transmis publicația TheGuardian.

român lucra Olanda
Romanul a fost anagajat in cadrul celui mai mare exportator de carne din Europa

Agenția de recrutare a fost amendată

Ulterior, acesta a decis să își încerce norocul în Germania însă, se pare că ghinionul l-a urmat și acolo. Lucian este unul dintre cei 20 de oameni angajați de către compania FlexWork care au depus plângeri împotriva acesteia la Confederația Sindicatelor Olandeze. Acest grup de oameni au susținut că respectiva agenție nu le-a plătit salariile integral.

Totodată, sindicatul a transmis că unii dintre acești 20 de oameni au fost amenințați de către personalul agenției, fiind evacuați din locuri de cazare și ajungând fără bani, pe străzile din Olanda. Inspectoratul olandez de muncă a obligat respectiva agenție să plătească salariile acestor angajați și totodată a primit și o amendă din partea instituției.

Cei de la FlexWork au afirmt că acuzațiile românului sunt false și că inclusiv inspectoratul de muncă ar fi condus o anchetă din care a reieșit că acest a fost plătit integral. După o noapte sub cerul liber a gării din Boxtel, Lucian a fost recrutat de către o altă agenție care i-a oferit un loc de muncă  în Germania. Și aici, lucrurile au stat la fel ca în Olanda.

Lucian a fost cazat într-un spațiu aglomerat și insalubru și totodată, actul de identitate i-a fost reținut până când toate costurile de transport au fost acoperite. După două luni, Lucian s-a întors în România unde acum lucrează la o fermă.

Urmăriți Impact.ro și pe