Motivul pentru care un preşedinte de stat a apărut în public bolnav de covid şi într-un scaun de rotile. Imaginile greu de privit fac înconjurul lumii

Stan Filon 29.11.2021, 15:25

Cehia are premier desemnat, după o ceremonie ruptă parcă din filmele science-fiction! Un cadru medical îmbrăcat în combinezon a fost prezent la întâlnirea respectivă. Acesta l-a adus pe președintele țării aflat în scaun cu rotile și l-a plasat într-o cutie de plexiglas. Imaginile au făcut înconjurul lumii.

Președintele Cehiei a stat într-o cutie din plexiglas la ceremonia de desemnare a premierului

Cehia are un nou premier desemnat, în persoana lui Petr Fiala, liderul opoziției. Acesta a fost desemnat de președintele ceh Milos Zeman să formeze viitorul guvern al republicii. Ceremonia însă a fost una care a șocat întreaga planetă.

Acum s-a aflat și de ce s-a aflat președintele țării într-o cutie, pe tot parcursul ceremoniei. Milos Zeman, în vârstă de 77 de ani, este un fumător înrăit, dar se știe că a făcut exces și de alcool în viața sa. Recent a fost internat la Terapie Intensivă, din cauza unor probleme medicale la ficat. Atunci au depistat medicii că este bolnav și de coronavirus.

Presedintele Cehiei a stat intr-o cutie din plexiglas la ceremonia de desemnare a premierului
Presedintele Cehiei a stat intr-o cutie din plexiglas la ceremonia de desemnare a premierului

Șeful statului s-a infectat și cu coronavirus

Pentru a nu mai escalada criza politică, șeful statului a decis să-l desemneze pe șeful opoziției drept premier, însă pentru acest lucru a trebuit să fie prezent la ceremonie. Cum în Cehia bolnavii de covid-19 sunt plasați în autoizolare pe o perioadă de două săptămâni, șeful statului s-a văzut nevoit să respecte legea în timp ce a desemnat premierul.

Din această cauză, șeful statului a fost plasat de un cadru medical într-o cutie din plexiglas, pentru a nu răspândi virusul celor aflați în încăpere. Ceremonia a trebuit să fie făcută pe repede-înainte, deoarece nu se știe exact de cât oxigen putea beneficia șeful statului, în cutia respectivă. Acesta a avut un microfon în interiorul cutiei sale și așa a putut să-l desemneze pe Petr Fiala pentru funcția de premier.

Acesta are acum obligația de a forma o majoritate parlamentară, trebuie să-și scrie programul de guvernare, să-și aleagă miniștrii, apoi pe data de 13 decembrie trebuie să meargă în Parlament pentru votul de învestitură, unde va afla dacă va fi sau nu noul premier al Cehiei.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...