Lovitură de stat la granițele României? Președintele a făcut declarații uimitoare: ”Săptămâna următoare”

Nicu Stan 26.11.2021, 15:08
Lovitură de stat la granițele României? Președintele a făcut declarații uimitoare: ”Săptămâna următoare”

Se întâmplă o lovitură de stat la granițele României? Chiar președintele vizat a făcut declarații uimitoare. Acesta crede că săptămâna următoare ar putea să se încerce să fie dat jos de la putere. Președintele cărei țări prevede ce este mai rău pentru el.

Urmează o lovitură de stat la granița cu țara noastră? Președintele acestei țări a vorbit despre complotul împotriva lui

Președintele Ucrainei Volodimir Zelenski a anunțat astăzi că are informații despre o lovitură de stat împotriva lui. Acesta spune că lovitura de stat ar urma să fie dată săptămâna viitoare, relatează agenția Reuters.

Volodimir Zelenski a spus tot ce știe în timpul unei conferințe de presă în cadrul căreia a vorbit și despre pericolul unui atac armat din partea Rusiei.

Volodimir Zelenski crede ca se va da o lovitura de stat impotriva lui
Volodimir Zelenski crede ca se va da o lovitura de stat impotriva lui

Ucraina, probleme mari

”Ne confruntăm cu provocări nu doar din partea Federației Ruse și o posibilă escaladare dar avem și provocări mari pe plan intern. Am primit informații că o lovitură de stat va avea loc în țara noastră pe 1-2 decembrie”, a declarat Volodimir Zelenski.

Președintele Ucrainei nu a dat mai multe amănunte despre posibilul complot împoriva lui și nu a acuzat Rusia de implicare în organizarea loviturii de stat.

Vladimir Putin și-a adus din nou armată la granița cu Ucraina

Pe de altă parte, Rusia a început să își maseze iar forțe armate în apropierea graniței sale cu Ucraina, motiv pentru care Kievul, Statele Unite și Uniunea Europeană și-au exprimat îngrijorările cu privire la un posibil atac din partea lui Vladimir Putin.

Astfel, Ucraina a anunțat la începutul acestei săptămâni că a primit rapoarte conform cărora în regiunea Donbas din estul țării forțele separatiste controlate de Vladimir Putin și-au crescut nivelul de alertă.

Ucraina, pregătită pentru orice

”Suntem în control deplin al granițelor noastre și pregătiți complet pentru orice escaladare”, a declarat Volodimir Zelenski astăzi.

Pe de altă parte, spionajul american și al Marii Britanii au anunțat că situația în zonă este una foarte îngrijorătoare, Vladimir Putin urmând să acționeze cât de curând.

Spionajul a informat despre o posibilă intervenție militară rusă în Ucraina

Directorul serviciilor naționale de informații din Statele Unite, Avril Haines, a fost la Bruxelles pentru a împărtăși cu ambasadorii NATO informațiile pe care le deține referitoare la situația din Ucraina, printre care și o posibila intervenție militară rusă în aceast teritoriu.

De asemenea, SUA au făcut schimb de informații și cu actorul principal, cu Ucraina. Generalul Mark Milley, șeful Statului Major, a vorbit cu generalul-locotenent Valeri Zalujni, comandantul armatei ucrainiene, despre ”activitatea îngrijorătoare a Rusiei în zonă”.

Vladimir Putin ar vrea în Ucraina un guvern pro-rus

S-a mai spus că Vladimir Putin ar putea pune la cale un plan de destabilizare a Ucrainei, astfel încât să poată impune un guvern pro-Moscova, dar și o invazie armată prin care să ocupe o bucată mai mare din Ucraina, după ce în 2014 a anexat peninsula Crimeea.

De asemenea, analiștii din SUA spuneau că Vladimir Putin va acționa în următoarele luni.

Urmăriți Impact.ro și pe