Motivul pentru care un italian a încercat să intre în Muzeul Colecțiilor de Artă din București în noaptea dintre ani. A recunoscut tot

Ioana Bucur 01.01.2022, 15:34
Motivul pentru care un italian a încercat să intre în Muzeul Colecțiilor de Artă din București în noaptea dintre ani. A recunoscut tot

A fost un Revelion de pomină pentru un străin care a vrut să trăiască o scenă desprinsă parcă din filmele de acțiune. Un cetățean italian a încercat să intre în Muzeul Colecțiilor de Artă din București în noaptea dintre ani, însă a fost prins și imobilizat de jandarmul care asigura paza la obiectivul cultural. Aventura l-a costat scump. Ce a avut de declarat în fața oamenilor legii.

Un italian a încercat să intre în Muzeul Colecțiilor de Artă din București

Caz aproape tras la indigo. După episodul cu cetățeanul irlandez care a sărit gardul și a spart un geam pentru a intra în Palatul Parlamentului, a venit rândul unui italian să încerce să intre în Muzeul Colecțiilor de Artă din București, în noaptea dintre ani.

În primele ore ale zilei de 1 ianuarie 2022, în jurul orei 02:00 dimineața, un bărbat în stare de ebrietate a fost prins de jandarmul care asigura paza Muzeului „Colecțiilor de Artă” din București. Intrusul reușise să escaladeze gardul instituției.

Jandarmul a fost nevoit să folosească spray-ul iritant lacrimogen pentru a-l imobiliza până la sosirea echipajului de intervenție.

Din primele informații, bărbatul este un cetățean italian, născut în Napoli. El a fost sancționat cu amendă de 500 de lei, pentru încălcarea normelor legale de acces.

În fața oamenilor legii, italianul a explicat că înainte de a sări gardul muzeului, petrecuse într-o locație din apropiere, un imobil cu curte de lângă muzeu, unde funcționează un restaurant. Motivul aventurii rămâne un mister alimentat, cel mai probabil, de consumul exagerat de alcool.

Motivul pentru care un italian a incercat sa intre in Muzeul Colectiilor de Arta din Bucuresti in noaptea dintre ani
Muzeul Colectiilor de Arta. Foto: Inquam Photos / George Călin

„În data de 01.01.2022, în jurul orei 02.00, la Muzeul „Colecțiilor de Arta”, un jandarm, în timp ce se afla în serviciu în postul de pază și supraveghere mobil permanent la obiectivul cultural susmenționat , a interceptat și ulterior retinut un barbat în stare de ebrietate, care a escaladat gardul instituției.

Acesta a reușit imobilizarea persoanei în cauza făcând uz de spray-ul iritant lacrimogen, pana la sosirea echipajului de intervenție solicitat în sprijin.

În urma încercării de a pătrunde în obiectiv, persoana în cauza a fost sancționată cu amenda contravențională potrivit Lg.61/1991R în valoare de 500 de lei, pentru încălcarea normelor legale de acces.

Persoana imobilizată a afirmat că înainte de a sari gardul a petrecut într-o locație din apropiere denumita „Grădina Monteoru”- un imobil cu curte de lângă obiectiv, unde funcționează un restaurant”, au transmis autoritățile.

Cazuri la indigo

Un cetățean irlandez, în stare de ebrietate, a fost prins de jandarmi în Palatul Parlamentului, după ce a sărit gardul şi apoi a spart un geam pentru a intra în clădire. El a fost reţinut pentru distrugere şi violarea sediului profesional, dar va fi cercetat în libertate.

„În cursul acestei zile, bărbatul a fost prezentat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 5, magistratul dispunând continuarea cercetărilor cu inculpatul în stare de libertate”, a transmis Poliţia Capitalei, referitor la cetăţeanul irlandez care a spart un geam şi a intrat în clădirea Parlamentului.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...