Primul muzeu din București care se redeschide. Lista de reguli dacă vrei să îl vizitezi

Rădulescu Valentin 20.05.2020, 17:20

România a intrat de curând în starea de alertă, ceea ce oferă posibilitatea de redeschide a mai multor locații. De astfel, muzeele încep și ele să își desfășoare activitatea începând cu data de astăzi. Care este primul muzeu din București care se redeschide și care sunt regulile de vizită?

Care este primul muzeu care se redeschide în București?

Pentru că starea de urgență a trecut, acum ne putem bucura mai mult de libertatea oferită. Așadar, de curând a apărut și primul muzeu care se redeschide. Muzeul Național de Artă al României (MNAR) și Muzeul Colecțiilor de Artă, și-au reluat de astăzi activitatea. Astfel încât au fost luate și mai multe măsuri pentru evitarea transmiterii a noului virus. Programul de funcționare este începând de mâine până duminică, între orele 11:00-17:00.

Sursă Foto: mnar.arts.ro
Sursă Foto: mnar.arts.ro

„MNAR este primul muzeu din Capitală care își reia activitatea, într-o zi cu semnificație istorică pentru instituție: în urmă cu 70 de ani, pe 20 mai 1950, Muzeul Național de Artă al României era inaugurat prin deschiderea Galeriei Naționale. Muzeele satelit Theodor Pallady și K.H. Zambaccian rămân momentan închise pentru public”, a anunțat MNAR într-un comunicat de presă.

Care sunt regulile ce trebuie respectate?

Ministerul Culturii a emis de curând un nou ordin în care sunt specificate măsurile ce trebuie luate în special de muzee pentru protecția vizitatorilor și a angajaților, precum:

  • În sediul central accesul în galerii se va face numai prin cele două porți principale (A1 ȘI A4), folosind fluxuri separate pe sensul de intrare și ieșire.
  • La muzeul Colecțiilor de Artă accesul se face prin corpul B, iar ieșirea prin corpul A.

Alte reguli ce trebuie respectate de vizitatorii sunt:

  • Formarea grupurilor mai mari de 3 persoane este interzisă, cu excepția familiilor care au doi sau mai mulți copii.
  • Vizitatorii și angajații sunt obligați să poate măști de protecție care să le acopere nasul și gura. Un reprezentant al muzeului va verifica temperatura vizitatorilor, iar persoanelor care refuză aceste măsuri li se va interzice accesul în muzeu.
  • Fluxurile de intrare și ieșire din muzeu vor fi semnalizate cu săgeți directoare și personalul muzeului îi va îndruma pe vizitatori.
  • Dacă numărul de persoane depășește 50% din capacitate, curtea de onoare a muzeului se va transforma drept spațiu de așteptare.
  • Pe perioada de pandemie nu se vor organiza vernisaje, tururi ghidate și programe educative.
Urmăriți Impact.ro și pe