Motivul pentru care Timișoara nu are niciun hotel de cinci stele: „Situaţia urbei noastre este în cădere liberă şi tinde spre autodistrugere”

Elena Avramescu 13.09.2021, 17:42
Motivul pentru care Timișoara nu are niciun hotel de cinci stele: „Situaţia urbei noastre este în cădere liberă şi tinde spre autodistrugere”

Corina Macri, preşedinta organizaţiei patronale HORETIM, a decis să-i trimită o scrisoare deschisă primarului Dominic Fritz, luni, în care îşi exprimă nemulţumirea pentru faptul că acest sector nu este sprijinit de autorităţile locale, Timişoara fiind „singurul oraş din România care nu are un hotel de cinci stele”, deşi va fi Capitală Culturală Europeană 2023.

Motivul pentru care Timișoara nu are niciun hotel de cinci stele

Aceasta a mărturisit că scrisoarea este pentru a-şi arăta nemulţumirea faţă de faptul că municipalitatea dorește să mărească de trei ori impozitarea clădirilor nerezidenţiale, cu toate că, în Timişoara, sunt deja cele mai mari taxe şi impozite locale din ţară.

Vorbesc în numele tuturor antreprenorilor români care vor să investească şi să dezvolte afaceri de succes în comunitatea locală în care trăiesc. Suntem mulţi şi reali, din păcate autorităţile ne ignoră şi ne blochează cu fiecare ocazie. Timişoara se subordonează corporaţiilor multinaţionale, sfidând şi acum iniţiativa privată locală. Situaţia urbei noastre este în cădere liberă şi tinde spre autodistrugere. (…)

Înţelegem să plătim impozite şi taxe luxuriante într-un oraş premium şi exclusivist, pe măsura costurilor. Ca în Viena (…), dacă am beneficia de servicii pe măsură. În realitate, Timişoara este murdară, toxică, coruptă, snoabă şi exploatată, a spus Corina Macri.

Motivul pentru care Timisoara nu are niciun hotel de cinci stele
Timisoara

Se pare că, într-o recentă dezbatere publică pe tema taxelor şi impozitelor pe anul 2022 în Timişoara, city managerul municipiului, Matei Creiveanu, a spus că „este dovedită evaziunea din domeniul HORECA, de la Banca Mondială citire”. Pe lângă asta, preşedinta HORETIM a menționat că Matei Creiveanu, numit în funcţie de primar, este „arogant şi ignorant, neinformat şi fără experienţă”, spunând despre sectorul turistic că este singurul restricţionat de statul român din data de 14 martie 2020.

Ştiţi că Timişoara va fi Capitală a Culturii Europene în 2023 şi că nicio cultură nu este apreciată dacă nu are şi o ospitalitate pe măsură? Pe dumneavoastră nu vă interesează, nu sunteţi de-al locului, bănui că nici pe primar sau viceprimar nu îi afectează din moment ce v-au delegat să emiteţi asemenea aberaţii şi jigniri (…). Din cauza unor oameni rău intenţionaţi, Timişoara este singurul mare oraş din România care nu are un hotel de cinci stele, care nu are şi nici nu stimulează producţia şi afacerile locale, favorizând doar multinaţionalele care nu plătesc impozite pe venit la bugetul local, a mai spus Corina Macri în scrisoarea deschisă.

Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...