Motivul pentru care să pui oțet în soluția de spălat vase. Efectele vor fi nebănuite

Iancu Andreea 07.03.2022, 09:44
Motivul pentru care să pui oțet în soluția de spălat vase. Efectele vor fi nebănuite

Oțetul, la fel ca și bicarbonatul de sodiu, reprezintă unul dintre ingredientele care se regăsesc în orice casă, și care oferă soluții neașteptate de curățenie. Poți să pui oțet chiar în soluția de spălat vase și vei observa efectele neașteptate ale acestui amestec util pentru a păstra igiena în căminul tău.

Efectele amestecului de oțet și soluție de spălat vase

Se pot întâmpla adesea accidente în casă, prin care te alegi cu murdărie greu de îndepărtat. Iar dacă în familie există și copii, micuții sunt o sursă inepuizabilă de situații limită și gesturi neașteptate. Dacă și ție ți s-a întâmplat să descoperi pereții camerei desenați într-un mod artistic de mânuțele dibace, află că poți scăpa de urmele de creion sau carioci dacă folosești un amestec de oțet și soluție de spălat vase.

Oțetul este cunoscut pentru efectele sale de igienizare și îndepărtare a petelor și mirosurilor neplăcute. În cazul în care pereții tăi au suferit schimbări și vrei să scapi de urmele artistice desenate de copii, ori pur și simplu ți s-a pătat vopseaua, află că puțin oțet și soluție de vase fac minuni. Nu este nevoie să zugrăvești întreaga cameră pentru un colțișor.

De ce să pui oțet în soluția de vase
De ce să pui oțet în soluția de vase

Cum scapi de murdăria de pe pereți într-un mod simplu și rapid. Nu e nevoie să zugrăvești

Metoda este utilă chiar și în cazul pereților colorați. Trucul, dezvăluit de un pictor profesionist, impune să stabilești încă de la început tipul de vopsea de pe peretele afectat, înainte de a te apuca de treabă. Astfel, dacă vorbim despre o vopsea pe bază de ulei sau de latex, amestecul trebuie să fie diferit. Chiar și așa, efectul este spectaculos în ambele situații, iar pereții vor fi curățați cât ai clipi.

Dacă ai pereții acoperiți cu o vopsea pe bază de latex, vei avea nevoie de detergent de vase, apă, găleată, oțet, burete. Se amestecă trei, patru pompițe de detergent de vase în găleata umplută cu apă pe jumătate și se adaugă două, trei linguri de oțet, la 4 litri de apă. Trebuie să umezești buretele și să-l storci apoi bine înainte de a șterge murdăria. Clătește buretele și repetă procesul până când este necesar. Acest truc funcționează pentru toate tipurile de vopsea latex – plată, semi lucioasă și lucioasă.

Pe de altă parte, pentru vopselele pe bază de ulei, pe lângă detergentul de vase și oțet, poți folosi un degresant ușor pentru a îndepărta grăsimea, mai ales când vorbim despre pereții din bucătărie. Ceea ce este cel mai important de reținut, buretele trebuie bine stors înainte de a curăța suprafețele.

Urmăriți Impact.ro și pe