Motivul pentru care Oreste Teodorescu a rămas dezamăgit de Cluj-Napoca. A spus lucrurilor pe nume

Ana-Maria Tudor 29.06.2023, 08:40
Motivul pentru care Oreste Teodorescu a rămas dezamăgit de Cluj-Napoca. A spus lucrurilor pe nume

Oreste Teodorescu este o personalitate deschisă și împărtășește adesea experiențele pe care le trăiește cu publicul. Într-un podcast, acesta a relatat o situație pe care a întâlnit-o în Cluj-Napoca în timpul unei șederi pentru care și-a rezervat cazare. El a vorbit despre suma cerută pe oră pentru un spațiu de parcare în inima Ardealului.

Oreste: „E ceva care mie personal nu îmi place”

În cadrul unui podcast, Oreste Teodorescu a împărtășit o experiență pe care a trăit-o în Cluj-Napoca, unul dintre cele mai populare orașe turistice din România, cunoscut în special pentru festivalurile sale anuale.

 

Fostul om de televiziune a apreciat modul de viață al locuitorilor din Cluj-Napoca și a fost uimit de diversitatea culturală pe care o poate oferi acest oraș. Cu toate acestea, el a descris orașul ca fiind un „amestec eclectic și kitsch”, sugerând că are o combinație de stiluri și influențe variate, uneori exagerate.

„Căldura clujenilor este remarcabilă. Nu ai cum să nu te îndrăgostești de clujeni. Orașul în sine, amestecul acesta ușor eclectic și kitschos între patina austro-ungară. Clădirile alea austere și impunătoare, cu parterul oriental așa, cu magazine ciudate, cu bannere foarte colorate… E ceva care mie personal nu îmi place. Este un amestec extrem între o anumită rigoare habsburgică și o oarecare kitschoșenie orientală”, a mărturisit Oreste.

Parcarea a costat mai mult decât cazarea

Oreste Teodorescu a subliniat că orașul Cluj-Napoca este extrem de costisitor. În timpul șederii sale, când a rezervat un loc de cazare prin intermediul Airbnb, a constatat că costurile de parcare depășeau cu mult suma pe care o plătise pentru cazare în sine, pentru o perioadă de câteva nopți.

Mai exact, el a plătit 800 de lei pentru cazare, în timp ce suma solicitată pentru parcare a fost de 1410 lei, pentru o perioadă de cinci zile. A explicat că taxa de parcare era de 16 lei pe oră în timpul zilei și 32 de lei pe oră în timpul nopții.

„Partea de Cluj vechi are farmecul lui, dar este înconjurat de un oraș comunistoid, care a devenit din ce în ce mai aglomerat, care este foarte scump. Neverosimil de scump. Eu am spart 800 de lei pe un Airbnb și era să plătesc pentru patru nopți și cinci zile de parcare 1410 lei. Adică 16 lei pe oră ziua și 32 de lei pe oră noaptea, într-un oraș superb, dar… Parcarea este publică, cu barieră, dar nu se poate atât. Nu ești la Monte Carlo. Nici la Monte Carlo nu te costă banii ăștia pe zi, o parcare. Nu am vrut să plătesc. Am zis că las mașina acolo și nu plătesc. Prefer să nu-mi mai iau mașina și să mă duc pe jos, decât să dau dublul cazării mele. Oamenii de la Primărie au găsit ei o soluție să pot să plătesc mai puțin. Am plătit mai puțin, dar tot vreo 500 de lei. Dar, în sfârșit, s-a putut găsi această soluție.” , a mai spus fostul om de televiziune, în cadrul podcastului.

Urmăriți Impact.ro și pe