Motivul pentru care nu ai voie să vorbești la telefon în benzinărie. Puțini români știu această regulă

Stan Filon 12.07.2022, 16:39
Motivul pentru care nu ai voie să vorbești la telefon în benzinărie. Puțini români știu această regulă

Foarte puțini români cunosc exact motivul pentru care nu ai voie să vorbești la telefon atunci când ești în benzinărie. Cu toții am văzut semne în benzinării care ne reamintesc faptul că fumatul este strict interzis în benzinărie, însă și folosirea telefoanelor mobile este la fel de interzisă, iar motivul este unul foarte serios. Vedeți în rândurile de mai jos de c este interzisă, de fapt, folosirea telefoanelor mobile în benzinării.

Motivul pentru care nu ai voie să vorbești la telefon în benzinărie

Așa cum spuneam, folosirea telefoanelor mobile este interzisă în benzinării, iar motivul este unul foarte serios. Pe lângă faptul că atunci când folosim telefonul mobil în timp ce alimentăm ne putem stropi cu carburanți din neatenție sau putem vărsa pe jos carburanți, ori uităm să mai oprim pistolul de alimentare și, la prețurile din ziua de azi, intrăm în datorii fără să vrem, adevăratul motiv pentru care este interzisă utilizarea telefoanelor este unul grav.

Experții spun că atunci când vorbim la telefon și punem mâna pe pistolul de alimentare, se poate produce o descărcare electrostatică. Aceasta poate crea scântei care pot aprinde foarte ușor vaporii de carburant care ies pe lângă pistolul de alimentare și pot produce un incendiu devastator. Au fost cazuri când utilizarea telefonului mobil a dus la incendii cu răniți și pagube materiale însemnate.

Motivul pentru care nu ai voie sa vorbesti la telefon in benzinarie
Motivul pentru care nu ai voie sa vorbesti la telefon in benzinarie

Telefonul, aproape la fel de periculos precum țigările, în benzinării

Așadar, telefonul mobil este interzis în benzinării deoarece poate fi o sursă de incendiu, de aceea este foarte important să nu fie folosit în apropierea pompelor de carburant şi nici în spaţiile unde există acumulare mare de gaz. Alte cazuri întâlnite la pompă au fost unele la fel de grave, tot din cauza folosirii telefoanelor mobile.

Cu ochii în ecranele acestora, cei care au alimentat la pompă au uitat să scoată pistolul din mașină și astfel s-au dus și au plătit, mai apoi s-au urcat în mașină și au plecat cu tot cu pompa de alimentare după ei. Și în acest fel se pot produce incendii foarte grave.

Așadar, pentru o viață cât mai lungă și pentru siguranța celor din jur, te sfătuim să lași telefonul mobil lângă țigări, în interiorul mașinii, atâta timp cât te afli în incinta benzinăriei. Poți folosi țigările după ce ieși din benzinărie, iar telefonul îl poți folosi și pe el imediat cum ai ieșit din benzinărie, dar doar după ce ai tras pe dreapta, pentru a nu te alege cu o amendă colosală venită de data aceasta din partea Poliției Rutiere.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...