Motivul pentru care Maria Ciobanu e nevoită să se întoarcă în America. Cum a fost primită la revenirea în România, Ionuț Dolănescu a spus tot. EXCLUSIV

Alexandru Catalan 11.08.2021, 19:09
Motivul pentru care Maria Ciobanu e nevoită să se întoarcă în America. Cum a fost primită la revenirea în România, Ionuț Dolănescu a spus tot. EXCLUSIV

Maria Ciobanu, ciocărlia cântului popular românesc, nu va rămâne în România mai mult de luna septembrie. Ea a fost primită cu şorici proaspăt şi sarmale, două dintre mâncărurile sale preferate, după o absenţă de doi ani din România.

S-a aflat motivul pentru care Maria Ciobanu este nevoită să se întoarcă în America

Maria Ciobanu, considerată drept “ciocârlia cântului popular românesc”, nu va rămâne mult timp în România. Revenită după o pauză de doi ani, marea noastră interpretă se va întoarce în însorita Californie, fiindcă nu poate înfrunta o eventuală iarnă grea în România. Maria Ciobanu suferă din 2017 de o formă acută de astm bronşic, iar medicii îi recomandă insistent să locuiască în zone cu temperaturi călduroase, aşa cum este cea din Los Angeles, unde a ales să se stabilească alături de soţul ei, Mircea Câmpeanu.

“Din păcate, mama nu va rămâne în ţară mai mult de luna septembrie. Revine acasă, fiindcă acolo în Statele Unite ale Americii, clima e mult mai potrivită pentru tratarea bolii sale. Pe de altă parte, nu cred că mama va mai reveni vreodată pe scenă. Şi-a anunţat retragerea în 2017 şi cam asta a fost tot. La 84 de ani are însă vocea intactă şi la fel de frumoasă. Ştiu ce vă spun, fiindcă atunci când o rugăm insistent, ne mai cântă nouă, copiilor săi, sau celor mai apropiaţi amici. Aşa s-a întâmplat la finele lui iulie, când Maria Ciobanu a cântat două sau trei melodii la botezul nepoţelului Stelianei Sima. Dar astea sunt ocazii foarte rare”, a declarat Ionuţ Dolănescu, fiul ei, pentru impact.ro.

De ce este nevoita Maria Ciobanu sa plece din nou in SUA
De ce este nevoita Maria Ciobanu sa plece din nou in SUA

”Fac precum fumătorii rămași fără țigări”

Maria Ciobanu dă şi azi vina pentru boala care se luptă de ceva ani buni pe fumul de ţigară inhalat pe scenele pe care a cântat. ”Nu am vicii, iar de fumat, nici nu vreau să aud. Nu cred că există un dușman mai păcătos. Eu am și pătimit din cauza tutunului, pentru că am inhalat fum în timp ce cântam și așa m-am trezit cu astm bronșic”, explica într-un interviu mai vechi celebra solistă. Maria Ciobanu. În plus, aceeaşi Maria Ciobanu adăuga că fructele nu lipsesc din alimentaţia sa zilnică: ”Dacă nu am fructe, fac precum fumătorii rămași fără țigări”, mai preciza ea.

Ionuţ spune că în prezent mama sa se află câteva zile în Ardeal, în zona Sibiului, la rudele din partea soţului ei, Mircea Câmpeanu, fiind însoţită de către fiica ei, Camelia, cu care locuieşte în aceeaşi curte şi la Los Angeles.

Maria Ciobanu, mai povesteşte fiul ei, a fost primită acasă “ca o regină”. “Mama locuieşte în aceeaşi casă a sa, din zona complexului Carrefour Orhideea. Există acolo o vecină deosebită care a avut în tot acest timp grijă de casa măicuţei. Când a aflat că se întoarce acasă, a răsturnat casa cu susul în jos. A făcut curăţenie generală, dar şi o serie de bunătăţi, fiindcă mama e încă o fire care apreciază foarte tare mâncărurile noastre. Spre exemplu, am tăiat un purcel de la ţară, special cu această ocazie, şi i-am adus şoric proaspăt, una dintre mâncărurile sale preferate. Despre sarmale, ce să mai vorbim! În plus, şi alţi vecini s-au mobilizat şi au primit-o pe mama, ca pe o regină, ce mai! Au fost clipe de neuitat revenirea mamei şi reîntâlnirea cu vecinii şi fanii ei de suflet!”, mai spune acelaşi Ionuţ Dolănescu, care spune că va păstra aceste amintiri mult timp în sufletul său.

Urmăriți Impact.ro și pe