EXCLUSIV

Motivul pentru care Florin Morariu, singurul român decorat de Regina Elisabeta a II-a, a lipsit de la funeralii. EXCLUSIV

Ana Maria Păsat 19.09.2022, 14:12
Motivul pentru care Florin Morariu, singurul român decorat de Regina Elisabeta a II-a, a lipsit de la funeralii. EXCLUSIV

Florin Morariu, brutarul român din Iași devenit erou în timpul unui atentat din Londra, decorat de către Casa Regală Britanică cu ordinul „The Queen’s Commendation for Bravery”, a lipsit de la funeraliile Reginei Elisabeta a II-a, întrucât nu primise o invitație oficială, iar toate străzile erau blocate și ar fi durat ore bune să ajungă să-i aducă un omagiu, la Westminster Hall, potrivit mărturisirilor făcute de acesta în exclusivitate pentru Impact.ro.

Impresionat de gestul lui David Beckham

Florin Morariu, brutarul din Iași care a lovit un terorist în timpul atacului din anul 2017 de pe London Bridge și a adăpostit mai multe persoane în brutăria unde lucra, singurul român decorat vreodată de Regina Elisabeta a II-a, cu ordinul „The Queen’s Commendation for Bravery”, o distincție pentru curaj ce nu mai fusese oferită niciunei persoane de 25 de ani, nu a ajuns la funeraliile Majestății Sale. Acesta a declarat în exclusivitate pentru Impact.ro că a sperat că va primi o invitație oficială, ceea ce însă nu s-a întâmplat.

„Am visat, speram sa primesc o invitație sa merg la funeralii, dar nu s-a întâmplat. Am prieteni care s-au dus de ieri si au stat 12 ore doar să ajungă la sicriul reginei. N-avea rost sa merg, toate străzile erau blocate. Și pentru ce, doar ca să aștept să fac o plecăciune la sicriu? Eu coroana am văzut-o, când am fost decorat, iar omagiul îl pot aduce și altfel. Voi încerca să ajung la Windsor”, a declarat acesta în exclusivitate pentru Impact.ro.

Altfel, Florin Morariu s-a arătat impresionat de gestul fostei mari legende a fotbalului englezesc, David Beckham: „Mai rar așa ceva. Nu avea nici el invitație, a fost recunoscut stând la rând, și când i s-a propus să treacă în față, a refuzat acest lucru”.

Motivul pentru care Florin Morariu, singurul roman decorat de Regina Elisabeta a II-a, a lipsit de la funeralii
Florin Morariu

A rămas cu regretul că nu a putut onora invitația de a merge la aniversarea Reginei

Florin Morariu ne-a mai spus că singura invitație pe care a primit-o de la Casa Regală, pe lângă cea de a participa la ceremonia prin care a fost decorat, a fost aceea de la aniversarea reginei. „Singurul regret e că nu am putut merge în 2018, când am fost invitat la ceremonia de ziua ei”, a adăugat acesta.

Afectat de decesul Reginei Elisabeta a II-a, românul își aminește și acum, cu emoție, ceremonia la care a participat și, ne spune acesta, decorația primită va rămâne una dintre amintirile sale cele mai frumoase.

„Pe 5 aprilie 2019 am primit din partea reginei decorația The Queen’s Commendation for Bravery, în cadrul unei ceremonii ce a avut loc în Turnul Londrei, foarte frumoasă și bine gândită. După ceremonie, am fost condus să vizitez bijuteriile coroanei, ceea ce a fost fascinant. M-a impresionat foarte tare respectul poporului față de Regina Marii Britanii, Elisabeta a II-a.

Nu am avut ocazia de a o cunoaște personal pe Regina Elisabeta a II-a, întrucât distincția mi-a fost înmânată de un lord al său. Aici atmosfera este una foarte tristă, e o mare pierdere pentru poporul britanic, cât și pentru întreaga lume. Îmi pare foarte rău pentru decesul Majestății Sale. Pentru mine, decorația primită va rămâne o amintire frumoasă oferită de regină”, ne-a povestit acesta.

Urmăriți Impact.ro și pe