Ce sumă vrea Dan Petrescu pentru a pleca de la CFR Cluj. Un antrenor este gata să-i ia locul

Gabriel Peneș 20.09.2022, 09:28
Ce sumă vrea Dan Petrescu pentru a pleca de la CFR Cluj. Un antrenor este gata să-i ia locul

Ce sumă vrea Dan Petrescu pentru a pleca de la CFR Cluj. Tehnicianul de 54 de ani a ajuns „la cuțite” cu patronul campioanei, Neluțu Varga. „Bursucul” este la un pas de despărțirea de gruparea cu care a cucerit 4 titluri de campion al României, dar nu concepe să nu primească banii din clauza de reziliere. Între timp, un alt antrenor se pregătește să preia banca tehnică a formației campioane.

Ce sumă vrea Dan Petrescu pentru a pleca de la CFR Cluj

Ce sumă vrea Dan Petrescu pentru a pleca de la CFR Cluj. Tehnicianul de 54 de ani a răbufnit după ce fanii i-au cerut demisia după eșecul din grupele Conference League cu Sivasspor. „Bursucul” s-a plâns că nu e susținut de conducerea clubului și a amenințat cu plecarea.

Neluțu Varga, finanțatorul grupării clujene, a reacționat dur față de plângerile lui Petrescu și i-a răspuns într-o manieră neobișnuită pentru el.

„Bate câmpii! I-am făcut absolut toate poftele și singurul lucru care mă interesa erau rezultatele. Până acum, nici măcar salariul lui nu și l-a câștigat din performanțele acestui sezon. Dacă ne raportăm la bugetul clubului, e o discrepanță serioasă între ce a adus prin rezultate și ce cheltuim.

Firește că sunt nu nemulțumit, ci foarte nemulțumit! Cum să mă simt altfel când am băgat atâția bani în jucători și ajungem să pierdem în Conference League cu ciuca bătăilor? E ceva care nu mai funcționează. S-a instaurat un blocaj pe care nu mi-l explic acum”, a declarat Varga, pentru Playsport.

Ce sumă vrea Dan Petrescu pentru a pleca de la CFR Cluj. Un antrenor este gata să-i ia locul
Cosmin Contra, fostul selecționer al naționalei, a antrenat-o în România, ultima oară, pe Dinamo, de la care a plecat în decembrie 2020

Un antrenor este gata să-i ia locul

Neluțu Varga a continuat să-l atace pe Dan Petrescu și în alte interviuri acordate în cursul zilei de luni. Omul de afaceri clujean a subliniat că dacă Petrescu dorește să plece, atunci să renunțe la banii din clauza de reziliere a contractului.

„Eu nu l-am dat afară, nici nu m-am gândit la asta. Va fi o discuție decentă. Nu e cazul de divorț. Nu pot să vă spun așa, pentru că nu am făcut un calcul la virgulă, dar cert e că nu și-a acoperit bugetul. Deocamdată sunt pe minus, pe minus cu zeci de milioane. Nu cu un milion, două. El nu mi-a făcut nicio bucurie! Mai mult de faptul că a luat titlul și atât. La noi și când luam titlul era pagubă. Dacă dorește să plece, să renunțe la clauza pe care o are. Aștept campionatul și accederea în primăvara europeană!”, a declarat Neluțu Varga pentru PRO TV.

Conform contractului, Dan Petrescu ar trebui să primească 400.000 de euro, dacă ar fi demis înainte de finalizarea înțelegerii. Tehnicianul a declarat că nu are de ce să renunțe la respectiva clauză, ir contractul trebuie respectat dacă se dorește punerea lui „pe liber”

„E părerea lui. Eu nu pot să vorbesc decât despre meciul cu Argeș. Posibil să am o discuție, mâine sau poimâine, să vedem programul. Nu vorbesc despre acest subiect.

Dacă-s antrenorul lui CFR și mai am doi ani contract, ce să fie? Cum să renunț la clauză? Care e motivul? Antrenorii dinaintea mea au renunțat? Ei trebuie să știe că eu dacă-s antrenor, sunt antrenor. În toată lumea există contracte. Am un contract, trebuie respectat. Eu nu vreau să comentez ce spune dânsul. Eu vorbesc despre mine și despre echipă”, a spus Dan Petrescu, la conferința de presă ce a urmat partidei cu FC Argeș, de luni seară, câștigat de CFR cu 1-0.

Conform gsp.ro, Varga ar fi bătut deja palma cu Cosmin Contra pentru înlocuirea lui Dan Petrescu. „Guriță” este liber de contract după despărțirea de Al Ittihad. Contra a fost selecționer al naționalei, iar ultima oră a antrenat-o pe Dinamop, de unde a plecat în decembrie 2020, după ce jucătorii și antrenorii nu au fost plătiți cu lunile. La acel moment, Contra declara că nu va mai antrena niciodată în România.

Oricum, dacă revine în Superliga, el nu va risca să-și întâlnească vechea echipă, Dinamo retrogradând în Liga 2. După victoria cu FC Argeș, CFR Cluj a urcat pe locul 4 în clasament, cu 18 puncte și două meciuri mai puțin disputate decât Farul și Rapid, ce conduc ierarhia cu câte 24 de puncte.

 

Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe
Gabriel Peneș
- Născut în 1966, absolvent de Istorie, lucrez în presă din 1996       -    Redactor, playtech.ro, 23.06.2021 -       -     Redactor, playsport.ro, 16.01. 2021 - 03.06....