Motivul pentru care Benone Sinulescu şi Ştefan Hruşcă nu s-au înţeles niciodată. Ce ruşine, nu te aşteptai la aşa ceva

Stan Filon, Alexandru Puiu 19.11.2021, 20:35
Motivul pentru care Benone Sinulescu şi Ştefan Hruşcă nu s-au înţeles niciodată. Ce ruşine, nu te aşteptai la aşa ceva

Benone Sinulescu a murit cu un of pe suflet. Îndrăgitul artist a rămas cu un gust amar, după ce l-a întâlnit și ajutat pe Ștefan Hrușcă. I-a întins o mână de ajutor în anii 80, fără să stea pe gânduri, însă nu a auzit niciodată o vorbă bună din partea lui Ștefan Hrușcă.

De ce nu s-a înțeles niciodată Benone Sinulescu cu Ștefan Hrușcă

Puțini știu, dar unul dintre cele mai cunoscute colinde interpretate de Ștefan Hrușcă a fost descoperit de nimeni altul decât de Benone Sinulescu. Acesta a declarat anul trecut pentru Playtech.ro că la ușa sa a bătut în anii 80 un tânăr necunoscut pe-atunci. Era Ștefan Hrușcă, care l-a rugat pe marele artist să-l ajute în carieră. A cerut câteva colinde, iar Benone Sinulescu nu a stat pe gânduri și l-a ajutat imediat.

Recunoștea în interviul acordat că nu îi poartă pică lui Ștefan Hrușcă, mai ales că interpretează perfect colindul ”Deschide ușa creștine”, dar ar fi vrut să vadă măcar puțină recunoștință. ”Ștefan Hrușcă mi-a bătut la ușă, ca să-l ajut. Nu am stat deloc pe gânduri şi i-am pus în braţe câteva colinde descoperite de mine în călătoriile prin satele româneşti. Unul dintre ele, ”Deschide uşa creştine” şi altele i le-am încredinţat lui Ştefan Hruşcă.

De ce nu s-a inteles niciodata Benone Sinulescu cu Stefan Hrusca
De ce nu s-a inteles niciodata Benone Sinulescu cu Stefan Hrusca

”Îl cântă foarte bine”

Hrușcă a interpretat piesele ca nimeni altul, dar niciodată, absolut niciodată, nu a spus un cuvânt şi despre faptul că l-am ajutat, în felul meu, să ajungă la acel colind, pe care recunosc, îl cântă foarte bine. Nu e vorba despre invidie profesională, ci mai degrabă doar de chestie de camaraderie profesională. Nu m-am lăudat niciodată prea mult cu asta, dar cei din lumea spectacolului ştiu acest lucru, mi-a plăcut mereu să descopăr giuvaieruri muzicale. Nu pot cânta cu plăcere melodii ale căror cuvinte sună jenant, ceva de genul. La mine, cele două, linia melodică şi textul, trebuie să formeze un tot. Iar în perioada aceea, de final de regim comunist, găsisem şi câteva colinde care mi-au plăcut mult”, declara îndrăgitul cântăreț de muzică populară.

Benone Sinulescu a murit la 84 de ani, după ce a făcut pneumonie. Nu a vrut să meargă la spital, de frica coronavirusului. A preferat să se trateze acasă, însă infecția la plămâni l-a învins. Oamenii din muzica populară îl plâng acum pe marele artist, alături de soția sa.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...