Motivul pentru care Ana Oros a ales să alerge în locul unde mai fusese atacată de câini. Mărturia emoționantă a unui prieten

Ioana Bucur 22.01.2023, 21:16
Motivul pentru care Ana Oros a ales să alerge în locul unde mai fusese atacată de câini. Mărturia emoționantă a unui prieten

Tragedia de lângă Lacul Morii din Capitală a stârnit un val de revoltă în spațiul public. În timp ce unii cer măsuri urgente și găsirea vinovaților, mulți se întreabă care era motivul pentru care Ana Oros a ales să alerge în locul unde mai fusese atacată de câini. Mărturia emoționantă a unui prieten explică decizia femeii care și-a pierdut viața sâmbătă dimineața.

De ce a ales Ana Oros să alerge în locul unde mai fusese atacată de câini

Medicii legisți care au efectuat autopsia femeii ucise de maidanezi lângă Lacul Morii din Capitală au dezvăluit că Ana Oros a murit în urma unei hemoragii masive din artera femurală.

Duminică după-amiază, mai multe echipaje de la Poliție, Jandarmerie și ASPA erau încă la locul tragediei, la intrarea pe câmpul pe care femeia în vârstă de 44 de ani a fost atacată, zona fiind consideră și acum nesigură. Se încearcă în continuare prinderea animalelor care au ucis-o.

Pe câmpul de lângă Lacul Morii au ajuns și prieteni, colegi de maraton ai victimei. Unul dintre ai a oferit și răspunsul unei întrebări pe care și-o pun foarte mulți români: de ce Ana Oros a ales să alerge în locul unde mai fusese atacată de câini cu doar câteva luni înainte?

Cristian Gheorghe, prietenul Anei Oros Daraban: „Multă lume se întreabă de ce a continuat să vină aici. Cuvintele Anei au fost ceva de genul că ‘nu pot trăi cu frica, trebuie să-mi înving fricile””.
Reporter: Când ați vorbit ultima dată cu ea?
Cristian Gheorghe, prietenul Anei Oros Daraban: „Acum trei zile am avut un antrenament împreună. Și ne-am întâlnit în parcul Tineretului acum trei zile, joi”.
Reporter: Cum se recuperase după incidentul de acum nouă luni?
Cristian Gheorghe, prietenul Anei Oros Daraban: „Era foarte veselă, s-a bucurat că ne-am întâlnit, a trecut peste, a zis: băi sunt bine, viața merge înainte, eu alerg în continuare” – potrivit Știrile PRO TV.

A cui este vina pentru femeia omorâtă de maidanezi lângă Lacul Morii Autoritățile încearcă să scape de responsabilitate
Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu

„Nu mă spăl pe mâini!”

Duminică dimineața a apărut și prima reacție a lui Ciprian Ciucu, primarul Sectorului 6. Edilul a dezvăluit că a cunoscut-o pe Ana Oros chiar în zona în care a fost ucisă.

„Nu mă spăl pe mâini! Nu m-am spălat niciodată pe mâini, cu atât mai puţin acum, cu moartea tragică, în condiţii înfiorătoare, a Anei Oroş Daraban. Am cunoscut-o pe Ana chiar pe Lacul Morii, spre insulă. Ieşise la alergat. A participat şi la acţiunea de curăţenie, am igenizat împreună zona. Am discutat despre proiectele viitoare, până unde şi cum vom face cu viitorul parc.

Vestea cumplită m-a dat peste cap, efectiv… nu am cuvinte. Noi am demarat deja propria anchetă internă la Poliţia Locală! Nu fuge nimeni de răspundere! Eu nu fug de răspundere, niciodată nu voi fugi de răspundere!!”, scrie Ciucu pe Facebook.

Ciucu a criticat politicile ASPA, spunând că în loc să prindă câinii, organizează campanii de conştientizare şi că investeşte în adăposturi şi alte servicii şi nu în capturare.

„Adevărul este următorul. Politica ASPA este total greşită şi a dus la reapariţia câinilor pe străzi. În loc sa adune câinii de pe străzi, ASPA face campanii de „constientizare”. Nu se mai eutanasiază de ani buni ceea ce face ca adăposturile să fie arhipline, condiţiile în care sunt ţinute animalele sunt proaste.

Şi de aceea, resursele lor nu se duc la capturare ci pe condiţii de cazare şi campanii de „constientizare” pe bani mulţi. Un fel de PR pe bani publici.

Până la o analiză mai detaliată, se vede clar din bugetul lor ca investesc în adaposturi şi alte servicii şi nu în capturare! De exemplu, au un singur colaborator care are abilitatea de a tranchiliza animalele. Despre ce vorbim? Despre incompenţă şi iresponsabilitate. Bucureştiul este enorm, resursele lor pentru capturare sunt inexistente!”, notează edilul.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...