Cine este femeia omorâtă de maidanezi lângă Lacul Morii. Echipa ei a transmis un mesaj tulburător

Ioana Bucur 21.01.2023, 18:15

S-a aflat cine este femeia care a fost omorâtă de maidanezi lângă Lacul Morii. În vârstă de 44 de ani, ea fusese atacată de câini și acum aproape un an, în aceeași zonă. Era membră a unui club sportiv din Capitală și voluntar în cadrul mai multor asociații și ONG-uri dedicate protejării mediului. Echipa ei a transmis un mesaj tulburător.

Cine este femeia omorâtă de maidanezi lângă Lacul Morii

Identitatea femeii care a fost omorâtă de maidanezi lângă Lacul Morii a fost dezvăluită. Ana Oros Daraban avea 44 de ani și era angajată ca expert în cadrul Direcţiei de Mediu a Primăriei Capitalei.

În aprilie 2022, a fost atacată de câini în aceeași zonă, fiind salvată atunci, în ultimul moment, de doi bicicliști care treceau prin zonă. A ajuns la spital în stare gravă, cu răni profunde în zona capului, mâinilor și picioarelor, fiind operată de urgență.

Aproape un an mai târziu, tragedia s-a repetat. De data asta, nu a mai putut fi salvată, echipa medicală ajunsă la fața locului fiind nevoită să constate decesul acesteia.

Ana Oros Daraban era voluntar în cadrul mai multor asociații și ONG-uri dedicate protejării mediului, dar și membru al unui club sportiv din Capitală. Colegii săi de echipă au transmis un mesaj tulburător după moartea ei:

„Dragi prieteni! Cu regret vă anunț că iubita noastră colegă Ana Oros nu mai este printre noi. Ca o ironie a sorții astăzi a fost mușcată și omorâtă în același loc și de aceeași câini (se pare).”

Cine este femeia omorâtă de maidanezi lângă Lacul Morii. Echipa ei a transmis un mesaj tulburător

„Au fost identificaţi undeva la aproximativ opt câini pe câmp”

Reprezentanții Primăriei Sectorului 6 au precizat că unica instituție care trebuie să monitorizeze și să strângă câinii maidanezi din București este Autoritatea pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor (ASPA), ce se află în subordinea Primăriei Capitalei.

Cătălina Trănescu, purtătorul de cuvânt al ASPA, susține însă că resposabilitatea nu este doar a instituției pe care o reprezintă, ci și a Poliției.

„Am făcut sesizări, la rândul nostru, către alte autorităţi, deoarece această problemă a câinilor fără stăpân nu este doar a Autorităţii pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor. ASPA este responsabilă de gestionarea câinilor fără stăpân de pe domeniul public al Municipiului Bucureşti. (…)

Ar trebui să avem sprijinul poliţiilor locale de sector, Poliţiei Naţionale, care are alte competenţe faţă de ASPA, şi anume să verifice proprietarii de câini, dacă aceştia sunt microcipaţi (…) sterilizaţi, conform legii, dacă sunt ţinuţi pe proprietăţi private, îngrădite corespunzător, în aşa fel încât să nu aibă acces să iasă pe domeniul public şi, din păcate, aceste lucruri nu se întâmplă suficient”, a declarat, sâmbătă, Cătălina Trănescu.

Reprezentantul ASPA a mai transmis că se încearcă prinderea câinilor care au ucis-o pe femeia în vârstă de 44 de ani.

„Au fost identificaţi undeva la aproximativ opt câini pe câmp. Echipajele noastre, care sunt dotate cu puşcă, cu tranchilizant, sunt în încercarea de a face aceste capturări, însă, fiind un teritoriu atât de mare, atât de vast, este o operaţiune extrem de dificilă. Am identificat şi puiuţi ai acestor câini”, a mai declarat Cătălina Trănescu.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...