Motivul pentru care Adriana Iliescu nu doreşte să se vaccineze împotriva covid-19. Cum se protejează de temutul virus (Exclusiv)

Ana Anitoiu 17.03.2021, 17:35

Motivul pentru care Adriana Iliescu nu doreşte să se vaccineze împotriva COVID-19 a fost dezvăluit în exclusivitate pentru redacția Playtech-Impact. Deși a ales să nu se imunizeze, femeia care a deținut pentru o perioadă titlul de ”cea mai bătrână mamă din lume” a luat măsuri drastice pentru a se proteja de coronavirus.

Care este motivul pentru care Adriana Iliescu nu doreşte să se vaccineze împotriva covid-19

Adriana Iliescu, care pe 31 mai va împlini vârsta de 83 de ani, a locuit într-un apartament din zona Drumul Taberei din Capitală până acum câteva luni, când a luat o decizie radicală. Fostul profesor universitar de literatură română s-a mutat în casa părintească aflată în Argeș. Acolo, cea mai bătrână mamă din România s-a autoizolat. Nu primește vizite și răspunde rar la telefon.

”Îi este frică de reacții adverse, are o vârstă. În plus, ea locuiește acum în casa părintească din Argeș și nu primește musafiri, deci posibilitatea să contacteze virusul este foarte mică. A preferat să se protejeze excesiv decât să se vaccineze. Cel puțin momentan”, au declarat surse apropiate de Adriana Iliescu, pentru redacția Playtech-Impact.

Motivul pentru care Adriana Iliescu nu doreste sa se vaccineze impotriva covid-19. Cum se protejeaza de temutul virus (Exclusiv)
Adriana Iliescu si Eliza

Nașul Elizei, dezvăluire despre Adriana Iliescu

Adriana Iliescu a devenit cunoscută în anul 2005, când a născut la vârsta de 67 de ani. Ea a devenit mamă prin intermediul fertilizării in vitro, cu ajutorul medicului ginecolog Bogdan Marinescu, cel care a devenit nașul de botez al fiicei ei, Eliza. Acum, în ciuda faptului că celebrul doctor ar fi trebuit să devină tutorele adolescentei, în cazul în care mama ei ar deceda înainte ca ea să atingă vârsta majoratului, acesta a recunoscut că a pierdut legătura cu cea mai bătrână mamă din România.

”Nu am mai vorbit cu Adriana Iliescu de vreo doi ani. A trecut repede timpul şi cu condiţiile actuale legate de pandemia asta nu prea mai aveam cum să luăm legătura. Dar cred că toate lucrurile sunt în ordine, fiindcă altfel, într-un fel sau altul aş fi aflat”, a spus medicul Bogdan Marinescu în urmă cu ceva timp, pentru playtech.ro.

Medicul, despre părinții biologici ai Elizei

Tot medicul Bogdan Marinescu a explicat anterior care sunt părinții biologici ai Elizei, în contextul în care fetița a fost născută în urma unui tratament in vitro. Adriana Iliescu a devenit ”cea mai bătrână mamă din lume” când a născut la 66 de ani, 7 luni și 16 zile și a păstrat titlul până în decembrie 2006, când Maria del Carmen Bousada de Lara din Spania a născut gemeni la vârsta de 66 de ani, 11 luni și 24 de zile. Destinul ei a fost unul trist, deoarece a murit la 69 de ani, iar fiii ei au rămas în grija fiului fratelui ei și a soției lui. Ulterior, o femeie din India, Mangayamma Yaramati, a obținut titlul, la 74 de ani.

”Vreau să revin cu precizarea că Eliza este fata sa biologică, fiindcă nu există vreun alt părinte al său pe această lume. Nu a fost niciodată vorba în acest caz despre vreun embrion gata conceput, ci despre o fertilizare in vitro, cu materii prime, dacă pot spune aşa, de la donatori voluntari şi absolut necunoscuţi până astăzi. Pe de altă parte, Adriana Iliescu şi-a dorit atât de mult un copil încât ştia enorm de multe lucruri despre ce avea să se întâmple. Putea să dea lecţii, ca orice alt medic aproape. Dar asta nu mă miră, dat fiind faptul că ea a fost profesor universitar de limba română”, a spus Bogdan Marinescu.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...