Motivul îngrozitor pentru care Suleiman Magnificul şi Cezar Augustus sunt celebri. Ce lucruri greu de imaginat au făcut

Beatrice Dumitru 28.10.2021, 16:05
Motivul îngrozitor pentru care Suleiman Magnificul şi Cezar Augustus sunt celebri. Ce lucruri greu de imaginat au făcut

De-a lungul istorie, mulți lideri și-au pătat mâinile și au ucis cu sânge rece, chiar dacă era vorba despre rudele lor. Aceștia ucideau din diferite motive. Unii conducători și-au sacrificat familia pentru a-și consolida puterea, unii și-au ucis rudele care îi trădase, dar sunt și lideri care au ucis din motive machiavelice.

Conducători celebri din istorie care și-au ucis rudele

Familiile regale din istorie au avut o mulțime de probleme, iar certurile interne erau dramatice. Unele se încheiau cu uciderea rudelor foarte apropiate, așa cum a fost cazul regelui Henric al VIII-lea al Angliei, care și-a ucis două din cele șase soții pe care le-a avut.  Mai sunt conducători în istorie care au recurs la astfel de gesturi, iar printre ei se află și Suleiman Magnificul și Cezar Augustus.

Cleopatra

Cleopatra este cea mai faimoasă regină din antichitate și ultima a Egisptului. Ea este renumită pentru ușurința cu care seducea bărbații pentru a-și îndeplini ambițiile. La fel cum s-a întâmplat și în cazul surorii sale mai mici, Arsinoe. Dorința ei de a deveni faraon a costat-o viața. Cleopatra, alături de aliații săi romani, au învins armata lui Arsinoe și pe ea a exilat-o în Turcia, ca mai apoi să dea ordin să fie ucisă.

Cleopatra nu a avut milă nici de cei doi frați ai săi, Ptolemeu al XIII-lea și Ptolemeu al XIV-lea, cu care s-a căsătorit conform obiceiului regal din Egipt. Cei doi au murit însă, în circumstanțe ciudate  Ptolemeu al XIII-lea și-a pierdut viața pe câmpul de luptă, fiind rivalul Cleopatrei. Ddespre Ptolemeu al XIV-lea se spune că a fost ucis de Cleopatra pentru ca fiul său, Cezarion, să poate prelua tronul.

Cezar Augustus

Cezar Augustus a avut o singură fiică, Iulia. Ea este cunoscută în istorie ca o femeie cu o viață desfrânată, care se culca cu bărbați influenți, chiar dacă era căsătorită. Acest lucru nu a fost deloc pe placul lui Cezar Augustus, care a alungat-o pe o insulă, iar de atunci nu a mai văzut-o niciodată. Aceasta a murit de malnutriție. De asemenea, Cezar Augustus a alungat-o și pe nepoata sa, pe care o chema tot Iulia, din cauza unui presupus adulter.

Suleiman Magnificul

Suleiman Magnificul a avut mai multe soții, dar una dintre ele, Roxelana, a fost preferata lui. Însă, aceasta nu a ținut cont de acest lucru și a complotat pentru a-i ține departe de tron pe fiii lui Suleiman Magnificul din alte căsătorii. Astfel, Mahidevran şi Mustafa au fost exilați într-o provincie, departe de Imperiu.

În 1553, Roxelana a falsificat o scrisoare din care reieșea că prințul Mustafa era implicat într-un complot împotriva tatălui său. Femeia a profitat de această situație și i-a sugerat lui Suleiman Magnificul să-și ucidă fiul. În cele din urmă, Mustafa a fost asasinat de teama unei rebeliuni. La puțin timp, Roxelana i-a dăruit lui Suleiman Magnificul un fiu, Selim, care a ajuns moștenitor la tron.

Irod cel Mare

Irod, cel care a condus provicncia Iudeea, s-a căsătorit cu prințesa Mariamna din familia regală a Iudeei. Însă, mariajul lor s-a sfărșit tragic. Acesta și-a acuzat soția de adulter și a ucis-o fără milă. La fel și pe mama sa.

Dar răzbunarea lui a continuat. Împreună cu Antipater al II-lea, fiul său dintr-un alt mariaj, Irod a poruncit ca cei doi fii ai fostei sale soții să fie sugrumați, pe motiv că aceștia îi doreau moartea în urma pierderii mamei lor.

Urmăriți Impact.ro și pe
Beatrice Dumitru
Este redactor pe zona de Actualitate Impact.ro. Beatrice a absolvit Facultatea de Jurnalism și cursurile de prezentatori, redactori, reporteri și operatori tv în cadrul Academiei de Radio și...