Motivarea condamnării lui Liviu Dragnea: de ce a fost trimis după gratii fostul lider al PSD

Alexandru Ioanid 09.10.2019, 18:04
Motivarea condamnării lui Liviu Dragnea: de ce a fost trimis după gratii fostul lider al PSD

Judecătorii l-au condamnat, pe 27 mai, pe Liviu Dragnea la trei ani și jumătate de închisoare cu executare. La aproape cinci luni de zile, judecătorii de la Înalta Curte de Casație și Justiție au publicat și motivarea deciziei luate în dosarul angajărilor fictive de la Protecția Copilului Teleorman.

Liviu Dragnea se află, de aproape cinci luni, în închisoare. El e încarcerat la Penitenciarul Rahova, acolo unde a fost dus la câteva ore după ce judecătorii au luat decizia în cazul său.

Fostul lider al PSD a fost găsit vinovat pentru instigare la abuz în serviciu.

Motivare: de ce a fost condamnat Liviu Dragnea

Încă o lovitură pentru Liviu Dragnea! Ce veste cumplită a primit fiica fostului lider PSD
 

Judecătorii susțin în motivare că pedeapsa de trei ani şi șase luni de închisoare pentru fostul lider PSD Liviu Dragnea este suficientă şi proporţional, în raport cu circumstanţele reale şi personale.

Cu alte cuvinte, susțin magistrații, scopurile pedepsei – de coerciţie, prevenţie şi cel educativ – îi dau fostului lider al PSD posibilitatea unei schimbări de atitudine.

„Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Completul de 5 Judecători, în majoritate, în procesul de reanaliză efectivă a criteriilor de individualizare judiciară prevăzute în art. 72 din Codul penal 1969, consideră cuantumul pedepsei de 3 ani şi 6 luni ca fiind suficient şi proporţional, în raport cu circumstanţele reale şi personale ale inculpatului, asigurând realizarea scopurilor pedepsei, de coerciţie, prevenţie şi cel educativ, dându-i posibilitatea unei schimbări de atitudine şi raportare la valorile sociale afectate prin fapta comisă, respectiv încrederea în instituţiile publice şi relaţiile de serviciu, în conştientizarea consecinţelor unei infracţiuni de serviciu, din perspectiva funcţiei deţinute, neimpunându-se majorarea acestuia”, se precizează în motivarea judecătorilor.

Magistrații au considerat că, în cazul fostului lider al PSD,  „privarea de libertate constituie singura modalitate legală de executare a pedepsei care este aptă să conducă la îndeplinirea concretă a funcţiilor sancţiunii aplicate”.

Pe 27 mai, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie l-a condamnat, definitiv, pe Liviu Dragnea, la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare pentru instigare la abuz în serviciu în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman.

El a fost găsit vinovat pentru instigare la abuz în serviciu.

Urmăriți Impact.ro și pe