Motivare în cazul lui Cristi Borcea: de ce i-au aprobat magistrații cererea de eliberare condiționată

Alexandru Ioanid 07.10.2019, 16:40
Motivare în cazul lui Cristi Borcea: de ce i-au aprobat magistrații cererea de eliberare condiționată

Magistrații Judecătoriei Sectorului 4 au motivat decizia prin care i-au aprobat cererea de eliberare condiționată lui Cristi Borcea. Fostul finanțator al lui Dinamo speră că această decizie va fi menținută și de instanța superioară, cea care va lua decizia definitivă.

Cristi Borcea speră să fie eliberat condiționat, după ce prima decizie în acest sens i-a fost favorabilă. Magistrații Judecătoriei Sectorului 4 au venit și cu motivarea deciziei, în care arată că fostul finanțator al lui Dinamo a muncit în spatele gratiilor și a participat la diverse programe,

Mai mult, a dat dovadă de îndreptare, iar scopul pedepsei ar fi fost atins, cred magistrații. Această motivare îi poate da speranțe lui Cristi Borcea că decizia poate fi menținută și la instanța superioară.

De ce i-au aprobat magistrații cererea de eliberare condiționată lui Cristi Borcea

„Analizând prevederile legale în vigoare în materia liberării condiţionate, instanţa retine că, potrivit art. 59 din Codul penal din 1969, poate fi liberat condiţionat condamnatul care a executat fracţiunea de pedeapsa prevăzută în mod obligatoriu de lege, este disciplinat, stăruitor în muncă şi dă dovezi temeinice de îndreptare, ţinându-se seama şi de antecedentele sale penale”, se arată în motivarea magistraților de la Judecătoria Sectorului 4.

Magistrații cred că Borcea a avut un comportament corespunzător în spatele gratiilor și că a participat la mai multe programe.

„(…) a participat la programele educaționale şi psihologice, nu a fost sancţionat disciplinar, fiind recompensat de 41 ori (de 19 ori cu suplimentarea dreptului la pachet şi/sau vizită, o dată cu suplimentarea numărului de convorbiri online şi de 21 de ori cu permisiunea de ieşire din penitenciar). Petentul a finalizat programul de educaţie prin sport, iar în prezent este inclus în cadrul programului pentru liberare”
Motivare Judecătoria Sectorului 4

De asemenea, fostul finanțator Dinamo a desfăşurat „activităţi lucrative” atât în interiorul locului de deţinere, cât şi în exterior, fără supraveghere, pe o perioadă de 83 de zile, figurând cu un număr de 374 de zile-câştig dintr-un dosar conexat.

Decizia prin care magistrații au aprobat eliberarea condiționată în cazul lui Cristi Borcea a venit pe 11 septembrie. Ea nu este definitivă și a fost contestată la Curtea de Apel.

Borcea a fost condamnat în luna martie la 7 ani și jumătate de închisoare, fiind contopite pedepsele din dosarele retrocedărilor ilegale de terenuri şi transferurilor din fotbal.

Urmăriți Impact.ro și pe