VIDEO Un bărbat supraponderal i-a împiedicat pe alții să se salveze după incendiul de pe aeroportul din Moscova

Iorgu Ianusi 07.05.2019, 17:30
VIDEO Un bărbat supraponderal i-a împiedicat pe alții să se salveze după incendiul de pe aeroportul din Moscova

Presa rusă a prezentat pe larg cazul bărbatului care a ignorat drama de pe aeroportul Şeremetievo din Moscova după un gest considerat nepotrivit.

Dmitri Khlebuşkin a supraviețuit incendiului care a cuprins aeronava alături de zeci de pasageri. Bărbatul a luat de la bord un ruscac în timp ce avionul ardea. Presa rusă, citată de tabloidul britanic Daily Mail arată că gestul bărbatului a împiedicat alți oameni să se salveze.

Bărbatul supraponderal a părăsit aeroportul în timp ce rudele celor 41 de victime îşi plângeau morţii. Imaginile au fost publicate de Daily Mail și pot fi urmărite AICI.

Moscova: Despăgubiri după infern

Dmitri Khlebuşkin a cerut să-i fie restituită suma plătită pe bilet. De asemenea, s-a plâns de tratamentul pe care l-a primit din partea personalului Aeroloft.

Bărbatul a atras furia publică pentru că s-a numărat printre mai mulți pasageri care  se străduiau să-și recupereze bagajele, deși alți pasageri încercau să scape din infern.

Jurnaliștii ruși au scos la iveală faptul că doar trei pasageri care aveau locuri în spatele lui Khlebuşkin au supravieţuit incendiului. Bărbatul supraponderal avea locul 10C.

Ce s-a întâmplat în aeronava în flăcări din Moscova

Deși flăcările deveneau tot mai puternice, o curajoasă însoțitoare de bord, în vârstă de 34 de ani, a reuşit să deschidă o uşă de evacuare. Femeia a început să  împingă pasageri în afara zonei de pericol.

Din păcate, un alt însoțitor de bord a murit în incendiu în timp ce se chinuia să deschidă o uşă de la spatele avionului.

În ciuda acestui context dramatic, Dmitri Khlebuşkin a părut imperturbabil. Așteapă despăgubiri iar despre compania de transport aerian Aeroflot a spus că ar fi „formată din oameni fără inimă şi lipsiţi de profesionalism“.

Bilanțul negru al unei drame greu de înțeles

Două dintre cele 41 de victime ale incendiului de pe aeroportul Şeremetievo erau copii. Cea mai tânără este o fetiță de 12 ani, care și-a pierdut viața alături de tatăl ei, medic.

Între victime se numără și un membru al echipajului, însoțitorul de bord care încerca să deschidă o ușă de urgență.

Presa rusă a început să prezinte poveștile mai multor victime, odată făcută publică identitatea acestora.

Urmăriți Impact.ro și pe