Monica Pop, cuvinte grele despre autorităţi în lupta cu pandemia. „Certificatul verde este o chestie politică, nu medicală”

Badea Violeta, Ozana Mazilu 25.09.2021, 14:08
Monica Pop, cuvinte grele despre autorităţi în lupta cu pandemia. „Certificatul verde este o chestie politică, nu medicală”

Medicul Monica Pop a criticat noile măsuri impuse de autorități. Doctorul nu vede cu ochi buni obligativitatea certificatului verde pentru accesul oamenilor în anumite locații.

Monica Pop spune că certificatul verde este o chestie politică

Monica Pop este de părere că certificatul verde reprezintă, de fapt, o chestiune politică, nu medicală. Principalul argument al acesteia este că toate persoanele vaccinate se pot infecta cu Covid-19 și pot transmite virusul mai departe.

„Toți vaccinatii se pot infecta și pot transmite. Nu va trece niciodată această pandemie dacă nu se însoțește vaccinarea de testare. Pentru că este singură modalitate de a vedea dacă un om este bolnav sau nu.”, a spus Monica Pop.

Monica Pop spune ca certificatul verde este o chestie politica
Monica Pop spune ca certificatul verde este o chestie politica

Monica Pop, despre stoparea pandemiei

Medicul este de părere că autoritățile au alte interese în ceea ce privește obligativitatea certificatului verde și precizează că singura soluție pentru stoparea pandemiei ar fi testarea celor care intră în contact cu un număr mare de oameni.

„Orice fel de vaccinat, dacă face boala, o face mai atenuată și, de multe ori, habar nu are că este bolnav și răspândește tuturor. Certificatul verde este o chestie politică și nu medicală. Cea medicală este să se vaccineze omul și să facă și test periodic.

Ar trebui elevii testați, medicii testați, săptămânal. Toți care lucrează cu oameni mulți trebuie să facă test. Și testul acesta trebuie făcut gratuit de autorități. Noi plătim asigurări de sănătate. Romanul este asigurat și pentru toți cei asigurați testele ar trebui să fie categoric gratuite și în niciun caz din banii omului.”, a mai adăugat aceasta.

Monica Pop, despre vaccin

Monica Pop a mai declarat că fiecare persoană ar trebui să decidă dacă se vaccinează sau nu, fără a i se limita drepturile și libertățile. Medicul este de părere că cea mai bună soluție ar fi testarea.

„Atunci, dacă tot suntem cetățeni ai acestei țări și avem aceleași drepturi, să fie drept. Mie nu mi se pare absolut deloc normal, asta cu certificatul ar trebui ca fiecare om să se vaccineze dacă el consideră, dar trebuie testat.

Acum am primit mesaj că în Germania, elevii sunt testați de două ori pe săptămână. Toți elevii, absolut. Ar trebuie să se întâmple și la noi așa, cu toți cei care lucrează măcar cu toți cei care lucrează cu oameni. Adică medici, profesori, cadre didactice, artiști, etc.”, a subliniat Monica Pop.

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...