Monica Pop, acuzații nemiloase către dr. Virgil Musta: „E genocid. Nu avea cum să se întâmple așa ceva, nimeni nu moare de la ceață”

Andreea Bisinicu 12.11.2020, 11:36
Monica Pop, acuzații nemiloase către dr. Virgil Musta: „E genocid. Nu avea cum să se întâmple așa ceva, nimeni nu moare de la ceață”

Monica Pop, acuzații nemiloase către dr. Virgil Musta: „E genocid. Nu avea cum să se întâmple așa ceva, nimeni nu moare de la ceață”. Ce s-a întâmplat între cei doi specialiști. Motivul pentru care oftalmologul îl atacă pe șeful secției de Boli Infecțioase de la Spitalul Victor Babeș din Timișoara.

Monica, Pop, acuzații nemiloase către dr. Virgil Musta

Medicul oftalmolog Monica Pop l-a atacat dur pe dr. Virgil Musta, șeful secției de Boli Infecțioase de la Spitalul Victor Babeș din Timișoara, după ce acesta a spus că şase pacienţi infectați cu COVID-19 au murit pentru că nu au mai avut loc la ATI, în unitatea pe care o conduce, iar preşedintele l-a contrazis.

„Ce s-a întâmplat e genocid. Nu avea cum să se întâmple așa ceva, nimeni nu moare de la ceață. E inadmisibil ce s-a întâmplat. Cum e posibil să anunți în media că nu ai avut locuri și apoi să spui că au murit de la ceață. Nu pot să cred că s-a putut întâmpla așa ceva și că un medic poate să afirme așa ceva. Jumătate din populația României ar muri, dacă s-ar muri de la ceață”, a declarat vestitul medic oftalmolog Monica Pop, conform stiripesurse.ro.

Totul a început de la faptul că dr. Virgil Musta a declarat că șase pacienți au murit de coronavirus, duminică seară, pentru că nu au mai fost locuri libere la ATI:

„Au murit șase, erau cazuri grave, trebuiau transferate în Terapie și nu aveam loc în Terapie. Saturează și nu mai avem loc unde să-i punem, îi punem la oxigen maxim, dar situația este foarte dificilă, atât timp cât Terapiile sunt pline”, spunea, luni, medicul Virgil Musta.

Doctorul Virgil Musta este seful sectiei de Boli Infectioase de la Spitalul Victor Babes din Timisoara
Doctorul Virgil Musta este seful sectiei de Boli Infectioase de la Spitalul Victor Babes din Timisoara

Președintele Iohannis l-a contrazis pe medicul Virgil Musta

În ziua următoare, Virgil Musta a fost contrariat de președintele României. Klaus Iohannis a declarat că pacienții au murit din cauza faptului că medicii nu s-au coordonat, în mod eficient, cu alte spitale.

„Este un aspect care se referă la comunicarea între spitale, și aici este loc de mai bine. Am fost informat în această seară că ar fi fost locuri chiar în Timișoara, doar că unii cu alții nu s-au întâlnit și comunicarea a fost suboptimală. Sper să nu se repete aceste lucruri și, în realitate, nici nu este neapărat nevoie să vorbească directorii de spitale între ei, pentru că există Departamentul pentru Situații de Urgență care centralizează aceste solicitări și care se preocupă și de transportul pacienților într-un loc unde sunt paturi disponibile”, a declarat, marți seară, preşedintele Klaus Iohannis, scrie Antena3.

În urma acestei declarații a liderului statului român, dr. Virgil Musta şi-a reformulat declaraţia, spunând că poate nu a fost bine înţeles și a revenit cu detalii asupra subiectului foarte delicat:

„Poate nu am fost bine înţeles sau poate nu m-am exprimat eu foarte bine, dar am spus că au decedat şase pacienţi pe secţie, cu forme severe de COVID-19. În această boală, există evoluţia rapidă şi se decompensează. Colegii de la ATI au intervenit, dar nu a mai fost timp de mutare pe Secţia ATI. Ei sunt pacienţi care au murit pe secţie. Cauza nu este că nu erau locuri pe ATI, ci că s-au decompensat comorbidităţile. Revenind la cei şase pacienţi decedaţi, nu ştiu din ce motiv s-au decompensat atât de rapid, toţi în acelaşi interval orar. Era o zi cu ceaţă şi se ştie că ceaţa afectează afecţiunile pulmonare. Cei şase pacienţi aveau vârste cuprinse între 68 – 70 de ani şi au decedat pe Secţiile Pneumologie 4 şi Boli Infecţioase 2″, a declarat Musta potrivit news.ro

Urmăriți Impact.ro și pe