Moneda din România care a ajuns să se vândă cu mii de euro. Poţi face o mică avere dacă o ai prin casă

Iancu Andreea 06.04.2022, 08:21
Moneda din România care a ajuns să se vândă cu mii de euro. Poţi face o mică avere dacă o ai prin casă

Cei care au în colecție monede vechi în ediții limitate trebuie să știe că pot face o adevărată avere datorită valorii lor crescute în urma trecerii timpului. Moneda din România care a ajuns să coste mii de euro a fost scoasă la vânzare de cea mai mare casă de licitații din țara noastră. Aceasta a fost produsă în anii 2000 și pornește de la valoarea de 9.000 de euro.

Moneda din România care se vinde cu mii de euro

Cea mai mare casă de licitații din țara noastră a scos la vânzare un obiect istoric, o monedă care a ajuns să coste câteva mii de euro. Moneda românească a fost emisă în anul 2006 și are un preț de pornire de 9.000 de euro, fiind una extrem de specială. Ea a fost produsă din aur și a ajuns să fie atât de valoroasă datorită faptului că tirajul său a fost unul mic, de numai 35 de piese. Aceasta este o monedă comemorativă a Academiei Române, în valoare de 50 de lei din 2006.

O altă piesă de rezistență o reprezintă tot o monedă, din anul 1876, din argint. Această monedă de un leu are un preț de pornire de 3.000 de euro, potrivit observatornews.ro. Pe de altă parte, licitația pregătită la Palatul Cesianu-Racoviță din București găzduiește o serie de alte obiecte de valoare, pe lângă monede. Se remarcă inclusiv hărți, una dintre ele fiind din anul 1661 și având un preț de pornire de 1.500 de euro. Fotografii, ziare și medalii sunt piesele care au fost scoase la licitație la prețul de pornire de 50 de euro. Majoritatea dintre ele au aparținut casei familiei regale.

Moneda din România care a ajuns să se vândă cu mii de euro
Monedele românești vechi au ajuns să valoreze mii de euro

Cea mai scumpă monedă românească. Cât costă și care este istoria ei

Pe de altă parte, există o mulțime de alte monede de valoare, una dintre ele fiind considerată cea mai scumpă din România. Aceasta valorează aproximativ 200.000 de euro. Cei care o au în colecție se pot considera norocoși. Vorbim despre polul lui Carol I, o monedă de 20 de lei, din aur, care a fost pusă în circulație în anul 1868. Această monedă a fost bătută în numai 200 de exemplare.

Moneda prefigura independența României, câștigată în 1877. Potrivit experților BNR, aceasta ar valora aproximativ 100.000 de euro. Istoria monedei este însă una interesantă. Aceasta nu a fost pusă în circulație însă reprezintă, potrivit Academiei Române, polul lui Carol I este prima emisiune monetară a statului român modern. Alte monede de valoare sunt și kosonii din aur ai dacilor sau monede emise de către domnitorii principatelor românești din epoca medievală, care se vând cu 2.000 de dolari.

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...