Moneda din 1999 care se vinde cu 28.000 de euro. Dacă o ai acasă, te îmbogățești

Stan Filon 28.06.2023, 11:59
Moneda din 1999 care se vinde cu 28.000 de euro. Dacă o ai acasă, te îmbogățești

Pare greu de crezut, dar o moneda din 1999 se vinde acum cu nu mai puțin de 28.000 de euro! Bancnotele și monedele vechi sunt la mare căutare. Colecționarii le vânează non stop, iar mulți posesori nici măcar nu știu ce valori au acasă.

Moneda din 1999 care se vinde cu 28.000 de euro

Un anunț lansat recent pe internet a lăsat întreaga țară cu gura căscată! Cu cât a ajuns să se vândă o monedă emisă în anul 1999! Chiar dacă este foarte recentă, această bancnotă se vinde acum cu nu mai puțin de 28 de mii de euro!

Numismatica este știința auxiliară a istoriei având drept obiect de cercetare tipurile de monede, descrierea lor, descifrarea legendelor, materialul din care sunt monedele confecționate, raporturile dintre diferitele categorii de monedă, circulația monetară, alcătuirea Corpusurilor de monede, evoluția sistemelor monetare dispărute.

Moneda din 1999 care se vinde cu 28.000 de euro
Moneda din 1999 care se vinde cu 28.000 de euro

Vănătorii de comori monitorizează în fiecare zi anunțurile cu vânzări

Ei bine, și în România sunt foarte mulți oameni pasionați de numismatică și sunt dispuși să ofere sume imense doar pentru a intra în posesia unei bancnote sau a unei monede care le lipsește din colecția lor personală. Pe cel mai cunoscut site de mică publicitate din România sunt publicate zilnic zeci de anunțuri din partea posesorilor de monede vechi care vor să le valorifice.

Pasionații de numismatică stau mereu cu ochii pe astfel de anunțuri, pentru a putea cumpăra prețioasele monede. De exemplu, în urmă cu doar câteva zile, o monedă din anul 1999 a fost pusă la vânzare. Dacă pentru mulți aceasta reprezintă doar un bănuț vechi, pentru alții este o adevărată comoară, poate fi singura bancnotă care le lipsește din colecție și sunt dispuși să ofere sume impresionante pentru ea.

28.000 de euro pentru o monedă de doar 50 de cenți

Moneda în cauză este una rară și puțini o mai au, așa că prețul ei este unul piperat. Mai exact, este vorba despre o monedă de 50 de euro cenți, ce îl are gravat pe Miguel de Cervantes. Acest obiect a fost scos la vânzare pentru suma de 28.000 de euro. Persoana care a publicat anunțul a postat, de asemenea și fotografii cu moneda. Banul datează din anul 1999 și este pe lista monedelor rare.

„Moneda 50 euro cent: Miguel de Cervantes, părintele literaturii spaniole, este afișat pe această monede, reflectând universalitatea omului și a operei sale. 50 Euro Cent 1999. Sunt afișate atât moneda cu defect de batere pe față și avers, iar alături avem poza unei monede clare pentru comparație”, se arată în anunțul postat pe OLX.

Chiar și cei care nu sunt pasionați de numismatică, ar trebui să fie foarte atenți cu monedele pe care le au prin casă. Nu se știe niciodată peste ce comoară pot da, mai ales dacă banii sunt de pe vremea bunicilor noștri. De exemplu, o monedă de 1 euro, din anul 2002, din Grecia, inscripționată cu litera „S” în steluță, se vinde la prețul de 7.000 de euro.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...