Moneda care valorează 7.000 de euro. Cine o are acasă, primește o avere

Mihnea Tălău 10.07.2023, 16:27
Moneda care valorează 7.000 de euro. Cine o are acasă, primește o avere

O monedă europeană a ajuns să valoreze o adevărată avere, dar puțini știu asta. Ea vă poate aduce chiar și 7.000 de euro, dar este foarte rară. Concret, moneda care valorează o avere este cea de un eurocent. Vom desluși și ce o face să fie atât de specială.

De ce este așa de valoroasă moneda de un eurocent

De regulă, în cazul monedelor, valoarea este determinată nu numai de raritate, dar și de starea de conservare. Așadar, o singură monedă care a fost bătută în doar câteva exemplare și este păstrată în stare bună, poate să valoreze o avere.

Atunci când a fost bătută moneda de un eurocent, s-a greșit dimensiunea, astfel că diametrul ei este egal cu al unei monede de doi eurocenți. Nu este singura eroare de fabricație pe care o are bănuțul care acum a ajuns să coste o avere.

Al doilea element care face ca moneda să fie atât de specială este faptul că pe ea apare ca simbol Castel del Monte și nu Mole Antonelliana, cum este pe celelalte monede de un cent. Monedele de un eurocent cu dubla eroare de fabricație au fost bătute în Italia, în anul 2002.

Moneda care a ajuns să valoreze aproape 7.000 de euro. Românii trebuie să caute prin portofele, se îmbogățesc dacă o au acasă

În lume nu sunt mai mult de 100 astfel de monede

Se estimează că monedele de un eurocent cu eroarea de batere ar fi în număr de doar 100 în toată lumea. Așa că nu este de mirare că valoarea lor este atât de mare. O astfel de monedă se vinde cu cel puțin 2.500 de euro, dar la unele licitații Baloffi a ajuns să fie vândută și cu 7.000 de euro.

Prețul monedelor rare se stabilește în funcție de mai mulți factori și contează foarte mult cât de bine este conservată moneda. Cu alte cuvinte, cu cât o monedă este mai rară și mai bine păstrată, cu atât valoarea ei crește pentru colecționari.

Urmăriți Impact.ro și pe
Mihnea Tălău
Mihnea Tălău. Redactor la impact.ro. Dedicat presei încă din 1998. Am o diplomă în Drept, un „mic” masterat și o scoală de jurnalism. Am avut norocul și onoarea de a face parte, în...